Braiseret lammenakke

braiseret lammenakke, lam, lammekød, gulerødder, porre, balsamicoeddike, hvidløg, salvie, øl,

Vi købte for nylig et friskslagtet lam, og her var der blandt andet en del stykker lammenakke. Det er ikke en udskæring, jeg har erfaring med, selvom jeg har lavet en del lammeretter gennem tiden. Jeg kunne dog se på nettet, at lammenakke skal simre ca. 1½ times tid, og så legede jeg blot videre med ingredienser, da jeg skulle sammensætte retten.

Braiseret lammenakke
3 personer

800 g lammenakke
smør til stegning
1 stor porre, skåret i skiver
2 tykke gulerødder, skåret i tykke skiver
12-15 salvieblade 5-6 dl brown ale eller porter
½ spsk knuste peberkorn
3 fed hvidløg, pressede
lidt balsamicoeddike
salt
evt. lidt mørk sirup

Smelt en god klat smør i en gryde og brun lammestykkerne. Tilsæt porre, gulerødder, salvieblade, øl og peberkorn og læg låg på gryden. Lad det småsimre i en time og et kvarter. Rør derefter hvidløg i, læg låg på igen og lad det simre et kvarters tid. Smag til med balsamicoeddike, salt og evt. lidt mørk sirup.

Servér lammekødet sammen med kogte grønne linser eller ærter.

Note: Meget mør og lækker lammenakke! Jeg tilsatte hvidløgene i slutningen af simretiden, så smagen var mere frisk og stærk, og det passede godt til lammekødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *