Kalops – svensk simreret

Kalops – svensk simreret

Vinteren er ved at slippe sit tag, men jeg synes godt, jeg kan nå den svenske simreret kalops i forbindelse med mit svenske benspænd. Mmm – elsker simremad, og selvom jeg glæder mig meget til forårets og sommerens sprøde grøntsager, så er det også lidt svært at slippe simremaden.

Kalops er en ret simpel simreret med oksekød og gulerødder, der serveres sammen med kartoffelmos og syltede rødbeder.

Jeg skelede til en opskrift på Köket, men justerede på flere af målene.

Kalops

6-8 personer

1 kg oksekød, skåret i mundrette tern
smør til stegning
1 stort løg, hakket
5 mellemstore gulerødder, skrubbede og skåret i tykke skiver
4-6 allehånde, knust
½ l grøntsagsbouillon
2-3 dl vand
½ dl hvedemel
salt og peber

Smelt smør i en stor gryde og del kødet op, så du først bruner den ene halvdel af kødet i gryden. Tag det op og brun den anden halvdel (tilsæt eventuelt mere smør, hvis der er behov for det). Tag kødet op og svits så løg og gulerødder i gryden i et par minutter. Tilsæt kød, allehånde og vand og rør godt rundt. Drys melet over og vend det godt i grydens indhold, inden du hælder bouillon i. Læg låg på gryden og lad det småsimre i 1½ time. Husk at røre et par gange undervejs.

Smag din kalops til med salt og peber og servér den med kartoffelmos og rødbeder.

Note: Kalops er en simpel men velsmagende simreret. Du kan give den lidt ekstra smag ved at tilføje et skvæt rødvin eller lidt timian, mens det simrer.4 thoughts on “Kalops – svensk simreret”

 • Det er en skøn ret, jeg kender – men navnet er nyt for mig 🙂 Retten har den fordel, at man kan lave mad til et par dage 🙂

 • Kalops

  Du har absolut glemt detcsllervigtigste:
  Lagerbærblade OG ALLEHÅNDE. Det skal så lige siges at hver familie sin kalops opskrift. Men der er Altid Lagerbærblade og allehånde i. Hvis det skal være extra godt så 2 neliker i rødbederne og husk at lade det trække et par dage.

  Det du så flot dele ud af er en smagløs omgang i forhold til en rigtig kalops, så jeg håber du vil rette opskriften til

  Hilsen en næsten skåning, gennem 43 år. Skånsk mand og til dels bisat i Skåne men ikke glemt mit danske ophav.

  • Tak for inputs. Nu har jeg kigget igen på de opskrifter, jeg skelede til, og jeg tror simpelthen, at jeg har troet, at kryddpeppar var hele peberkorn 🙂
   Jeg har tilføjet lidt allehånde i opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *