Kalops – svensk simreret

Kalops – svensk simreret

Vinteren er ved at slippe sit tag, men jeg synes godt, jeg kan nå den svenske simreret kalops i forbindelse med mit svenske benspænd. Mmm – elsker simremad, og selvom jeg glæder mig meget til forårets og sommerens sprøde grøntsager, så er det også lidt svært at slippe simremaden.

Kalops er en ret simpel simreret med oksekød og gulerødder, der serveres sammen med kartoffelmos og syltede rødbeder.

Jeg skelede til en opskrift på Köket, men justerede på flere af målene.

Kalops

6-8 personer

1 kg oksekød, skåret i mundrette tern
smør til stegning
1 stort løg, hakket
5 mellemstore gulerødder, skrubbede og skåret i tykke skiver
½ l grøntsagsbouillon
2-3 dl vand
½ dl hvedemel
salt og peber

Smelt smør i en stor gryde og del kødet op, så du først bruner den ene halvdel af kødet i gryden. Tag det op og brun den anden halvdel (tilsæt eventuelt mere smør, hvis der er behov for det). Tag kødet op og svits så løg og gulerødder i gryden i et par minutter. Tilsæt kød og vand og rør godt rundt. Drys melet over og vend det godt i grydens indhold, inden du hælder bouillon i. Læg låg på gryden og lad det småsimre i 1½ time. Husk at røre et par gange undervejs.

Smag din kalops til med salt og peber og servér den med kartoffelmos og rødbeder.

Note: Kalops er en simpel men velsmagende simreret. Du kan give den lidt ekstra smag ved at tilføje et skvæt rødvin eller lidt timian, mens det simrer.



2 thoughts on “Kalops – svensk simreret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *