Dildhachis
Da jeg gik i gang med at lede efter opskrifter til månedens Karoline-benspænd, faldt jeg over dildhachis i kogebogen ‘Det bedste fra Karolines’. Og der stoppede jeg lige op et øjeblik, for den ret ringede slet ikke en klokke hos mig. Hvad var nu det? Den ret måtte jeg da prøve!
Og det er faktisk en mild og rar ret. Jeg skruede op for krydringen, da creme fraiche dæmper smagen, men den er stadig ret mild i denne udgave.
Dildhachis
4 personer
1 stort løg, finthakket
smør til stegning
400 g hakket oksekød
4 spsk soyasauce
2 spsk tørret dild
1½ creme fraiche 18%
1 dl vand
salt og peber
Smelt smør på en pande og svits det hakkede løg ved mediumvarme i et par minutter. Rør kødet i og sørg for at brune det godt. Tilsæt soya, dild og vand og lad det simre et kvarters tid. Rør creme fraiche og varm det grundigt op. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du synes, at konsistensen skal være mere flydende. Smag til med salt og peber.
Servér din dildhachis med kogt spaghetti til – og gerne salat eller andre grøntsager.
Note: Dildhachis er måske ikke en særlig smuk ret, men det er en glimrende hverdagsret – især hvis du kombinerer den med en salat.
Mums – alle mukige gode smage i en ret imo
Ja, den overrasker positivt. Var ellers lidt skeptisk, da jeg stødte på retten i hæftet 😀
Hi hi- what tænkte jeg da jeg så denne ret – jeg havde læst den som den skotske ret Haggis med lunge, lever og hjerte. Den ret som du skriver har jeg aldrig hørt om før.
Hilsen Charlotte
Jeg havde det på samme måde! Men den smager ganske glimrende 🙂
Lidt sent men jeg var også overbevist om, at det måtte være haggis. Jeg vil prøve denne, men da jeg ikke er fan af dil, må det blive persille eller estragon.