Dildhachis

Dildhachis

Da jeg gik i gang med at lede efter opskrifter til månedens Karoline-benspænd, faldt jeg over dildhachis i kogebogen ‘Det bedste fra Karolines’. Og der stoppede jeg lige op et øjeblik, for den ret ringede slet ikke en klokke hos mig. Hvad var nu det? Den ret måtte jeg da prøve!

Og det er faktisk en mild og rar ret. Jeg skruede op for krydringen, da creme fraiche dæmper smagen, men den er stadig ret mild i denne udgave.

Dildhachis

4 personer

1 stort løg, finthakket
smør til stegning
400 g hakket oksekød
4 spsk soyasauce
2 spsk tørret dild
1½ creme fraiche 18%
1 dl vand
salt og peber

Smelt smør på en pande og svits det hakkede løg ved mediumvarme i et par minutter. Rør kødet i og sørg for at brune det godt. Tilsæt soya, dild og vand og lad det simre et kvarters tid. Rør creme fraiche og varm det grundigt op. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du synes, at konsistensen skal være mere flydende. Smag til med salt og peber.

Servér din dildhachis med kogt spaghetti til – og gerne salat eller andre grøntsager.

Note: Dildhachis er måske ikke en særlig smuk ret, men det er en glimrende hverdagsret – især hvis du kombinerer den med en salat.



5 thoughts on “Dildhachis”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *