Ølkage – en sødmefuld krydderkage

Ølkage – en sødmefuld krydderkage

I dag har jeg haft gæster, og det er – som jeg før har nævnt – en rigtig god anledning til at bage kage. Med månedens øl-benspænd og vinteren, der står udenfor og banker på, var det helt naturligt at bage en ølkage. Der er godt med krydderier i sådan en sag, og så er den et oplagt valg for fedtforskrækkede mennesker. Der indgår nemlig slet ikke fedt i opskriften!

At der så er solide mængder brun farin i er en helt anden sag…

Opskriften er inspireret af Arlas udgave, hvor jeg dog valgte at øge mængden af brun farin, øl og kanel.

Ølkage

12-16 lækkersultne personer

500 g hvedemel
500 g mørk farin
4½ dl øl – helst brown ale
2 tsk kanel
1 tsk natron
1 tsk stødt ingefærpulver
1 tsk stødt nelliker
evt. smør til at smøre formen med

Bland alle de tørre ingredienser sammen og pisk derefter forsigtigt øllet i. Smør en lille bradepande med smør og hæld dejen i. Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 minutter – test kagen med en lille træpind for at se, om den er gennembagt – og servér kagen, mens den stadig er lun. Den kan holde sig i flere dage og serveres ofte med smør til, men som nybagt er den så saftig og lækker, at jeg ikke synes, den ikke behøver smør.

Jeg brugte en økologisk brown ale fra Næsbygaarden, og der var lige til et lille glas ved siden af, mens dejen blev rørt sammen. En meget lækker og behagelig ale, som er blandt mine favoritter.



29 thoughts on “Ølkage – en sødmefuld krydderkage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.