En efterårsfrokost i vegetarisk humør

I søndags havde jeg gæster det meste af dagen. Om eftermiddagen fik de ølkage, men inden da serverede jeg vegetarfrokost. Der var ingen vegetarer til stede, men grøntsager skader jo ikke, og jeg havde lyst til at lave en hurtig omgang sunde sager.

Forberedelserne startede dog aftenen før, da jeg satte hestebønner og mungbønner i blød i koldt vand. Om formiddagen blev begge slags bønner kogt (i hver sin gryde) og kølet af. Hestebønnerne blev vendt i en lille bøtte ramsløgspesto, som jeg fandt frem fra fryseren, samt nogle håndfulde finthakket rød grønkål! Ja, navnet virker lidt selvmodsigende, men det er en meget smuk kålsort, som er god til at give salaten et løft – både mht. udseende og til at mætte.

En anden salat bestod af flerfarvede pastarør, der blev vendt i lidt olivenolie, frisk timian samt radise-skiver og avokadotern. Både radiser og avokado havde jeg købt via Aarstiderne, og jeg må indrømme, at jeg blev positivt overrasket over avokadoerne. De er ikke helt billige, men de er væsentlig bedre end dem, du kan købe i supermarkederne.

Mungbønnerne blev lidt udkogte, da jeg ikke holdt skarpt øje med dem, så dem valgte jeg at blende sammen med lidt græsk yoghurt, spidskommen, cayennepeber, citronsaft, presset hvidløgsfed samt salt og sukker.

Retterne blev serveret sammen med to glas ‘snyd’ – et glas syltede champignoner samt et glas fyldte snackpebre. En let, hurtig, sund og velsmagende måde at lave frokost på.

14 thoughts on “En efterårsfrokost i vegetarisk humør

  • Takker! Jeg overvejer også at sylte flere champignons på et tidspunkt – det er skønt tilbehør, der passer godt til efterårs- og vintermånederne 🙂

  • Jep! Men det er ikke altid, at kødædere ved, hvor lækre vegetarretter man kan lave. Det vil jeg lave om på 😉

 1. Jeg vidste ikke, der findes rød grønkål – hvor lyder det spændende, jeg må straks på jagt i Frederiksværk. Sådan en frokost ville lige være noget for os her i huset – er begge meget glade for kødløse dage.

  • Ja, er det ikke sjovt? Det har en meget smuk lilla farve, og jeg overvejer, om jeg skal plante enten det eller almindelig grønkål i vores have, så vi har det til næste år.

 2. Hej Piskeris.

  Din madblog er super inspirerende – og da vi ret meget på bølgelængde hvad angår smag, så bruger jeg ret mange af dine opskrifter :-). Tak for det.

  Vil lige sige mht. mungbønner, som jeg har eksperimenteret med – så har jeg endnu ikke været istand til at koge dem uden at de blev udkogt….

  • Tusind tak for rosen 🙂
   De er også ret svære at få til at makke ret. Tror jeg vil holde et meget vågent øje med dem, næste gang jeg koger en portion – det skal lykkes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *