Grønkålspesto – en rigtig vinterpesto

grønkålspesto, pesto, olivenolie, peanuts, hvidløg, parmesan, ost, citroner, grønkål, kålDer bliver fortsat gnasket en del kål her i hjemmet, og jeg er efterhånden blevet ret god til at bruge det i forskellige retter. Den anden dag eksperimenterede jeg således med at bruge grønkål til en pesto, da det efter sigende skulle fungere godt, og det viste sig heldigvis, at sådan en grønkålspesto er et godt vinteralternativ til den klassiske basilikumpesto.

Grønkålspesto

et stort grønkålsblad
1½ dl god olivenolie
½ dl saltede peanuts
25 g parmesan eller evt. Hirten ost
3 fed hvidløg
salt
citronsaft

Hak grønkålen og hæld det i en blender sammen med olivenolie, peanuts, ost og hvidløg. Blend det til en jævn grønkålspesto og smag til med salt og citronsaft. OBS – husk at være varsom med saltet, når du smager til, da pestoen allerede er forholdsvis salt pga. de saltede peanuts.

Note: Grønkålspesto er en dejlig vinterpesto, som du kan bruge sammen med pasta, i kålsalater eller som smørelse i boller og sandwiches.

9 tanker om "Grønkålspesto – en rigtig vinterpesto"

    • Jeg har prøvet at lave pesto med forskellige slags krydderurter, men dette er også første gang, jeg prøver at lave det på kål 🙂

  1. Ej sikke en inspirernede opskrift. Pestoer minder mig mest om sommer og friske krydderurter, men hvorfor ikke teste en grønkålsversion! Smart!

    • Ja, jeg savner også de friske krydderurter nu (har brugt mit pestolager fra fryseren ;-)), så det er godt med et alternativ!

  2. Pingback: Lammehjerter i rødvin - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *