Da vi flyttede, fyldte jeg en af fryserens skuffer med de sidste ting fra den gamle fryser, og nu har jeg som erklæret mål, at de ting skal udryddes snarest muligt. Fremover fører vi nemlig regnskab over fryserens indhold i en lille bog, hvor vi sirligt skriver ned, hvad der er i de enkelte skuffer, og hvornår det er købt.

Nejnej, jeg er ikke planlægningsfreak. Overhovedet.

Men det betød, at jeg faldt over et halvt kilo flæsk, som skulle bruges, så jeg fandt en opskrift frem fra en lille kogebog, der hedder ‘Det kinesiske køkken’. Jeg lavede en hel del justeringer – vi mangler for eksempel i øjeblikket soya og majsmel, og så stegte jeg ikke kødet i et større oliebad men blot i en god sjat på en pande – men her er den udgave, jeg lavede.

Svinekød i sur-sød sauce
3 personer
svinekød i sur-sød sauce, svinekød, asiatisk, flæsk, sherry, speltmel, agurk, peberfrugt, løg, hvidvinseddike, tomatkoncentrat, rørsukker, grøntsagsbouillon, majsstivelse
500 g flæsk
2 spsk sherry
2 dl speltmel
½ agurk
rapsolie
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
1 løg skåret i tynde skiver
1 dl hvidvinseddike
2½ dl vand
2 tsk tomatkoncentrat
½ dl sukker
½ grøntsagsbouillonterning
1 spsk majsstivelse
salt

Flæsket skæres i mindre stykker – dog stadig, så der både er kød og fedt på hvert stykke. Kassér stykker, hvor der kraftig overvægt af fedt på. Pensl kødet med sherry og mad det marinere i 20 minutter. Kødet vendes i mel, overskydende mel rystes af, og kødet steges på en pande i godt med rapsolie, til de er gyldne. Derefter afdryppes kødstykkerne på en rist.

Skræl agurken, flæk den og fjern kernerne. Skær agurken i tynde skiver. Lynsteg peberfrugt og løg i lidt olie i en dyb pande eller wok. Tilsæt agurk, svits det hurtigt og tilsæt derefter eddike, vand, tomatkoncentrat, sukker og bouillonterning. Når det er rørt godt sammen, tager du lidt af væden fra og rører majsstivelsen ud i, inden du hælder det tilbage i retten. Kog det op under omrøring, indtil saucen koger og jævner. Smag til med salt og sukker. Tilsæt kødet og lad dem blive varmet op i kort tid, inden du serverer retten sammen med ris.

Note: Meget klassisk og god kinesisk ret. Den er forholdsvis hurtig og enkel at lave, så det var en god måde at få lidt eksotisk mad på sådan en ganske almindelig hverdag. Mmm – og så var det også alt for lang tid siden, vi sidst havde fået asiatisk, så det var godt at få!