Nektarinsuppe med rejer og karry

Nektarinsuppe med rejer og karry

Jeg får lavet en del mad her i ferien, og selvom frokosterne ofte er kompositioner over rester fra dagen før, så har jeg flere gange hygget mig med at lave varme frokostretter. En af disse var denne skønne nektarinsuppe med rejer, som vi fik i sidste uge. Jeg har længe tænkt på at prøve den, og den er oplagt her om sommeren, hvor en bakke nektariner er billig – men sjældent holder særlig længe.

Den originale opskrift fandt jeg hos Newyorkerbyheart, hvor der bruges dåseferskner. Jeg brugte dog friske nektariner i stedet, og så skruede jeg op for krydderierne og brugte lidt flere rejer samt reducerede flødemængden lidt. Suppen blev serveret sammen med tynde skiver fuldkornshvedebrød, der var gnedet med presset hvidløg, stegt i smør og toppet med friske tomatskiver.

Nektarinsuppe med rejer og karry

2 personer

½ løg, finthakket
2 fed presset hvidløg
1 spsk karry
1 dl fløde
2½ dl grøntsagsbouillon
½ 1 dåse tomater
200 g friske nektariner i tern
200 g store rejer
smør til stegning
salt, friskkværnet peber

Svits hvidløg, løg og karry i en klat smør i en gryde. Hæld bouillon, fløde og tomater i og rør godt rundt. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Pil og steg i mellemtiden rejerne på en pande og gør nektarinternene klar. Et par minutter inden servering tilsætter du rejer og nektariner til suppen og lad det varme op til kogepunktet. Servér suppen sammen med ristet brød.

Note: En rigtig lækker og varmende suppe – spis den ikke en dag, hvor du i forvejen er ved at smelte! Men skønt med en suppe, som både er sød, krydret og cremet på samme tid, og selvom ingen af os er så gode til suppe, så nød både gemalen og jeg den lidt anderledes frokost.22 thoughts on “Nektarinsuppe med rejer og karry”

  • Det vil jeg klart anbefale – den luner dejligt, og det ser jo ikke ud til, at der er hedebølge lige om hjørnet, så… 🙂

  • Det var også sammensætningen, der pirrede min nysgerrighed 🙂
   Jeg kan i øvrigt også godt lide, at suppen er så fyldig – er ikke så meget til tyndtflydende supper.

   Ps. Gæt hvem der lige har sorteret alle stoffer og stofrester og sidder og pønser på en ‘uglesammensætning’ 😉

   • Ja det kan jeg forestille mig. Jeg er også til fyldige supper og glæder mig faktisk til efteråret hvor vi skal movse i skønne supper. Det er rigtig spændende med de ugle puder. Dem glæder jeg mig til at se hvordan ser ud når du har lavet dem 🙂

    • Jeg har fundet ud af, at jeg ikke havde så mange forskellige stofrester, som jeg troede, så jeg har valget mellem at lave ‘blingbling-ugler’ eller ‘back-to-nature-ugler’… ja, det lyder kryptisk, men jeg skal nok vise resultatet frem, når jeg kommer så langt 😀

  • Nektarinerne var gode i – de var ret modne, så de var stort set lige så bløde og søde som ferskner på dåse. Og læg lige mærke til, at nu fik jeg endelig lavet en fra ‘listen’, så nu ikke noget med at blogge flere gode sager de kommende dage – jeg håber stadig på at få kortet listen lidt ned 😀

 • Ihh, du har flyttet om! Så fint her er blevet! 🙂

  Det der med nektariner, den napper jeg altså ikke… Altså med mindre, man lige bliver inviteret til det, så er man jo ofte nødt til at arbejde lidt med sine madneuroser ;-D

  • Hvordan plejer du ellers at følge dem? *nysgerrig*
   Kommentarerne bliver også vist på bloggen, men de skal lige gennem godkendelsesmøllen først 🙂

   • Før klikkede jeg jo bare på “Abonner på: Kommentarer til indlægget (Atom)” og valgte “Bogmærkelinien” for så kan jeg følge med i alle de kommentarfelter jeg vil på en meget overskuelig måde, men her kan jeg jo ikke klikke på “Aboner…” 🙁

    • Du kan abonnere på kommentarer ved at trykke på det lille afkrydsningsfelt under kommentarboksen – og så er der også en subscribe-funktion over i højre side, som du også kan overveje at bruge?

  • Hehehe – er det for at få ungerne til at spise det? Det er lidt ‘monster’-agtigt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *