nektarinsuppe, suppe, skaldyr, hvidløg, karry, fløde, grøntsagsbouillon, bouillon, tomater, nektariner, rejerJeg får lavet en del mad her i ferien, og selvom frokosterne ofte er kompositioner over rester fra dagen før, så har jeg flere gange hygget mig med at lave varme frokostretter. En af disse var denne skønne nektarinsuppe med rejer, som vi fik i sidste uge. Jeg har længe tænkt på at prøve den, og den er oplagt her om sommeren, hvor en bakke nektariner er billig – men sjældent holder særlig længe.

Den originale opskrift fandt jeg hos Newyorkerbyheart, hvor der bruges dåseferskner. Jeg brugte dog friske nektariner i stedet, og så skruede jeg op for krydderierne og brugte lidt flere rejer samt reducerede flødemængden lidt. Suppen blev serveret sammen med tynde skiver fuldkornshvedebrød, der var gnedet med presset hvidløg, stegt i smør og toppet med friske tomatskiver.

Nektarinsuppe med rejer og karry
2 personer

½ løg, finthakket
2 fed presset hvidløg
1 spsk karry
1 dl fløde
2½ dl grøntsagsbouillon
½ 1 dåse tomater
200 g friske nektariner i tern
200 g store rejer
smør til stegning
salt, friskkværnet peber

Svits hvidløg, løg og karry i en klat smør i en gryde. Hæld bouillon, fløde og tomater i og rør godt rundt. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Pil og steg i mellemtiden rejerne på en pande og gør nektarinternene klar. Et par minutter inden servering tilsætter du rejer og nektariner til suppen og lad det varme op til kogepunktet. Servér suppen sammen med ristet brød.

Note: En rigtig lækker og varmende suppe – spis den ikke en dag, hvor du i forvejen er ved at smelte! Men skønt med en suppe, som både er sød, krydret og cremet på samme tid, og selvom ingen af os er så gode til suppe, så nød både gemalen og jeg den lidt anderledes frokost.