Myntekys – marengs med mynte

Myntekys – marengs med mynte

Et lille myntekys til desserten? Jeg så disse skønne marengs med mynte sidste år, da jeg bladrede gennem en gammel udgave af Familiejournalen. Tanken om at bage søde kys igen har forfulgt mig siden, og nu var det altså tid til at prøve det! Ikke mindst fordi, at jeg havde et par æggehvider, jeg skulle have brugt efter at have lavet hollandaisesauce til asparges dagen før.

Jeg var lidt spændt på, hvordan den friske mynte ville opføre sig under piskningen, men den gav ingen problemer. Til gengæld er smagen lidt mere afdæmpet og ‘grøn’, end jeg havde forventet, så leder du efter en mere pebermynte-agtig smag, så brug nogle dråber pebermynteolie i stedet.

Myntekys

en bagepladefuld

1 dl fint, hvidt sukker
1 dl frisk mynte
2 æggehvider
lidt grøn fondantfarve

Hæld mynte og sukker i en lille blender eller minihakker og rør det, indtil mynten er findelt.

Pisk æggehviderne let stive og tilsæt så ½ spsk myntesukker. Pisk det grundigt, til sukkeret er opløst, og tilsæt så en ½ spsk mere. Fortsæt piskningen indtil al sukkeret er brugt. Tilsæt lidt farve og pisk, så det er godt fordelt i marengsmassen.

Hæld marengsmassen på en sprøjtepose med stor tylle og sprøjt toppe på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dine myntekys ved 120 grader i ca. 75 minutter. Lad dem køle helt af, inden du spiser dem eller gemmer dem i en lufttæt bøtte.

OBS – du kan også prøve at dyppe eller smøre bunden af hvert myntekys med mørk chokolade.

Note: En mild og urtet smag af mynte. Jeg tror, at de kunne være sjove at putte på et dessertbord sammen med forskellige slags is eller som pynt på en stor lagkage.



2 thoughts on “Myntekys – marengs med mynte”

  • Det lyder lækkert, og skal prøves når min mynte er blevet lidt større – jeg har verdens bedste mynte, men den har lidt under skvalderkålens rasen. Det smager også godt med lidt chili – ikke sammen med mynten, naturligvis … gad vide om andre krydderurter også ville du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *