Mini-fastelavnsboller med nougatcreme
I dag havde jeg disse mini-fastelavnsboller med til mine kolleger. Det er faktisk første gang, jeg får fastelavnsboller i år. Jeg kan rigtig godt lide dem, men jeg synes desværre, at dem, man kan købe, er lige lovlig store til min smag. Så er det jo godt, at jeg bare selv kan lave dem i en størrelse, der passer mig.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på fastelavnsboller, jeg tidligere har lavet, hvor selve bollerne består af vandbakkelser. Fyldet blev i denne omgang en nougatcreme kombineret med vaniljeflødeskum, glasur og funky drys.
Mini-fastelavnsboller med nougatcreme
25-28 stk.
200 g smør
4 dl vand
4 dl hvedemel
6 store æg
Nougatcreme:
150 g nougat
75 g mørk chokolade, hakket
2 dl fløde
Vaniljeflødeskum:
5 dl fløde
1½ tsk vaniljepulver
flormelis efter smag
Derudover:
hvid glasur lavet på flormelis og vand
sukkerkrymmel i funky farver
Put vand og smør i en gryde og varm det op. Når smørret er smeltet, tilsætter du melet på én gang og rører det grundigt igennem. Tag gryden af varmen og lad den afkøle lidt. Pisk æggene og rør dem i dejen lidt ad gangen. Hæld dejen i en sprøjtepose og lav en række flade kager på to bageplader beklædt med bagepapir. Lav kagerne i den bredde, du ønsker, da de ikke bliver meget bredere under bagningen. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter – husk endelig IKKE at åbne ovnlågen undervejs, da bollerne ellers vil falde sammen. Sørg for først at åbne for ovnen, når vandbakkelserne er meget gyldne. Når de er bagt, kan du klippe eller skære et par huller i kanten af dem, så du lukker den varme luft ud – det forhindrer, at de falder sammen.
Mens vandbakkelserne køler af, laver du fyldet. Varm fløde, chokolade og nougat langsomt op, til det er smeltet. Rør det godt sammen og stil det i køleskabet, indtil det er kølet helt af. Pisk fløden til blødt skum og tilsæt så vaniljepulver samt et par spsk flormelis (smag dig frem til, hvor sød du vil have vaniljeflødeskummet).
Flæk vandbakkelserne og smør den nederste del med nougatcreme. Put en spiseske vaniljeflødeskum oven på og læg den øverste del af vandbakkelsen på. Fordel lidt hvid glasur over og drys med funky krymmel. Servér med det samme.
Note: Søde og lækre mini-fastelavnsboller, der faldt i god jord hos mine kolleger. Tror jeg skal lave flere mini-fastelavnsboller fremover – det er en god størrelse, og fyldet kan jo varieres efter smag.
De ser gode ud … formoder, at der skal stå 150 g nougat i opskriften (1500 g er alligevel meget) 🙀😸
Altså hvis man nu godt kan lide nougat…? 😛
Nej, du har ret – det skal være 150 g. Tak 🙂
De ser lækre ud og dem vil jeg bage og kalde weekend fløde-boller 🙂
Fastelavn er jo slut, men dine boller kan vi altid klemme ned 🙂
Aften sene hilsner
Mange tak – ja, det ville være synd at begrænse spisningen til fastelavn, hvis man nu har lyst til at spise dem senere på året 🙂
Åh, bare at se billederne – jeg er helt solgt 🙂 Og endnu mere når jeg læser, hvad der er i …!
De tog også kegler 😉