Mayak æg

Disse mayak æg er den absolut sidste ægge-benspændsret! Jeg er kommet lidt bagud med bloggeriet på grund af travlhed i hverdagen, men i morgen kan jeg annoncere denne måneds mini-benspænd.
Ideen til mayak æg kom faktisk fra en bloglæser, der foreslog dem i kommentarfeltet til mit ramen æg-indlæg. Det er den koreanske udgave af marinerede æg, og du kan spise dem som tilbehør til asiatiske retter – eller måske som en lille forret.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på mayak æg på My Korean Kitchen men justerede lidt på blandingsforholdene. Vær obs på, at du helst skal bruge blødkogte æg til denne opskrift. Jeg fik desværre givet mine æg et minut for meget, så de endte med at blive hårdkogte, men de smagte heldigvis stadig fint.
Mayak æg
2 stk.
2 æg
1 dl vand
1 spsk tørret tang
½ dl soyasauce
1 spsk mørk sirup
1-2 spsk sød hvidvin eller mirin
1 stort fed hvidløg, finthakket
1 tsk friskhakket ingefær
1 lille løg, finthakket
2 forårsløg, finthakkede
1 tsk chiliflager
Hæld vandet op i en skål og rør tang i. Lad det trække i tyve minutter, inden du fisker tangflagerne op igen.
Mens du venter på ovenstående, kan du koge æggene, indtil de er blødkogte. Hæld så det kogende vand fra. Læg æggene i koldt vand i ti minutter, indtil de er kolde nok til at blive pillet. Vær forsigtig – blødkogte æg er mere skrøbelige end hårdkogte æg.
Rør soyasauce og hvidvin i vandet sammen med hvidløg, ingefær, løg, forårsløg og chiliflager. Læg æggene i skålen og sørg for, at de er helt dækkede af marinaden (brug evt. en høj smal beholder, hvis din skål ikke passer til formålet). Lad æggene trække et halvt til et helt døgn og spis dem så som tilbehør eller som en lille forretssnack. Gem gerne marinaden og brug den til andre retter.
Note: Mayak æg er en ret lækker og smuk servering. Marinaden er lidt mere kompliceret end til ramen æg, men jeg synes til gengæld, at den smager bedre.
Blødkogte som i 2,5 min eller tættere på smilende?
Smilende blomme 🙂