Ramen æg

Ramen æg

Ramen æg kan du lave på flere forskellige måder, men uanset hvad er de en god og enkel måde at pifte en skål ramen op med. Ikke kun fordi de er smukke men også fordi marinaden, som æggene ligger i, giver en ekstra dyb smag til æggene.

Jeg elsker en god, kraftig ramen og foretrækker ofte at lave den selv, så jeg skrue op for intensiteten i smagen. Pudsigt nok har jeg dog ikke eksperimenteret med at lave ramen æg før, så det er jo oplagt at gøre til denne måneds ægge-benspænd.

Denne udgave af ramen æg er ret simpel, men du kan selvfølgelig vælge at putte flere smagsgivere i marinaden, og du kan også lade æggene ligge i marinaden i længere tid.

Ramen æg

2 stks.

2 æg
1 dl kraftig soyasauce (jeg købte en god hos en kinesisk købmand)
½ dl mirin eller en sød vin
1 tsk frisk ingefær

Kog æggene, indtil de er hårdkogte, og lad dem køle af i koldt vand.

Rør soyasauce, mirin/vin og ingefær sammen i et højt glas. Pil æggene og læg dem i marinaden. Brug et lille bæger/glas til at holde æggene under overfladen. Stil glasset i køleskabet i mindst seks timer men også gerne natten over.

Når du skal bruge dine ramen æg, fisker du dem blot op af marinaden med en ske og halverer dem, inden du anretter dem på din ramen.

ramen æg, marineret æg


2 thoughts on “Ramen æg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *