Snegle i karry

Snegle i karry

Denne ret med snegle i karry var en spontan idé, jeg fik i sidste uge. Jeg havde et glas grøn karrypasta, der skulle bruges op, og først tænkte jeg selvfølgelig på at lave en ret med tofu i anledning af månedens tofu-benspænd. Men så kom jeg i tanke om, at jeg havde en dåse snegle stående, som også kunne være sjove at bruge.

’Snegle på dåse?’, tænker du måske. Det har jeg købt flere gange de senere år, når jeg har fundet dem på tilbud (Irma havde dem i sin tid, og jeg så også nogle hos Superbrugsen sidste år). Man kan få dem i forskellige typer lage, og jeg synes, at de har været sjove at servere som appetizer eller som en del af en forret. Meeen det er selvfølgelig en råvare, der skiller vandene, og derfor er snegle med karry en glimrende ret til at ’forklæde’ sneglene.

Snegle i karry

2 personer

1 dåse snegle (jeg brugte med smørlage)
En stor porre
Lidt olie til stegning
1-1½ spsk grøn karrypasta
Lidt vand
Salt og peber

Derudover:
1-2 pakker ramennudler, kogte

Rens porren og skær den i tynde strimler på 5-7 cm længde. Hæld lidt olie på en stor pande og tilsæt porrestykkerne. Steg dem i et par minutter, indtil de bliver bløde. Rør karrypastaen ud i porrerne sammen med lidt vand. Lad det simre i nogle minutter. Lav en fordybning i midten og læg sneglene der. Lad dem stege i nogle minutter, inden du vender dem sammen med porrerne. Smag til med salt og peber.

Servér dine snegle i karry sammen med kogte ramennudler eller kogte ris.

Note: Snegle i karry er let og hurtigt at lave – og smager aldeles glimrende. Sneglene lægger man ikke rigtig mærke til (smagsmæssigt), fordi karrysmagen er så tydelig, så det er også en ret, du kan prøve at servere for folk, der gerne vil smage snegle men som også er lidt skeptiske. 

Jeg lavede også en lille appetizer med snegle sidste år, hvis du får lyst til at lege videre med denne råvare.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *