April: Æg

I denne måned sætter jeg fokus på æg – ikke mindst fordi der ikke er længe til påske.
Jeg har haft æg som benspænd før, da jeg i foråret 2014 havde temaet æg og kylling, men dengang blev det mest til retter med kylling. Så den råvare kan jeg sagtens sætte fokus på igen.
Nu er æg jo en ret almindelig ingrediens i mange retter – både i det salte og i det søde køkken – så det kan blive en udfordring at finde på retter, jeg ikke har prøvet før. Men jeg har allerede en række ideer til retter, jeg skal prøve de kommende uger, så mon ikke det går.
Der er selvfølgelig også de retter, hvor man kun bruger noget af ægget (enten æggeblommen eller æggehviden), men her kan du altid hente inspiration i min oversigt over opskrifter med æggeblommer og opskrifter med æggehvider.
De marmorerede æg, som du ser øverst i indlægget, er i øvrigt også fra det tidligere benspænd med æg og kylling, og dem overvejer jeg kraftigt at lave igen i påsken.
(Ikke rullede) Pandekager (med æg) med spejlæg, frisk spinat og skinke er et hit herhjemme.
Glæder mig til at se hvad du finder på ☺️
Altså åbne/flade pandekager med topping? Lyder som en lækker kombination 🙂
Ja. Det er noget med, at putte spejlægget på så snart man har vendt pandekage og så noget sølvpapir over/ i ovnen. Det er dog ldit besværlig så jeg steger spejlæg næsten færdig og så på pandekagen
Ide/forslag : brunch ret til mange/flere end 6 personer
Oooh – altså noget, der er let at lave i stor skala uden at tage lang tid? (såsom små pandekager, der trods alt tager en del tid, hvis man skal lave til mange).
Netop. Æggekage er jo fint, men også lidt kedeligt