Opskrifter med æggehvider
Jeg har samlet en række opskrifter med æggehvider her, for du kender sikkert godt det med at bruge æggeblommer i en opskrift og bagefter tænke “hvad skal jeg nu bruge æggehviderne til?”. Og ja, du kan naturligvis købe æggehvider og æggeblommer hver for sig, men selv der kan man ind imellem godt bruge lidt inspiration til, hvad man skal bruge de sidste æggehvider til.
Rå æggehvider kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. De kan piskes meget luftige og bruges ofte i det søde køkken i mousser, marengs og sorbet. De er dog også gode at bruge i kalorielette retter, da æggehvider indeholder få kalorier.
Jeg tilføjer løbende flere opskrifter med æggehvider, som du kan finde her på bloggen.
Fra det salte køkken
Søde mousser
Hindbær-chokolademousse
Lilla chokolademousse med kirsebær
Marengs
Hindbærtærte med marengslåg
Minilagkage med marengs og sommerbær
Klassisk Pavlova
Marengs-mumier
Marengs-spejlæg
Sorbet
Appelsinsorbet
Melonsorbet og æblesorbet
Ananassorbet
Grapesorbet
Hyldeblomstsorbet
Andre søde sager
Spongecake med hindbær
Fransk nougat
Lakridsflødeboller
Hjemmelavede makroner
Hindbær-macarons med creme
Blå macarons med lakridscreme