Fransk nougat

Fransk nougat

Jeg har længe tænkt på at lave fransk nougat, og månedens slik-benspænd har heldigvis givet mig en rigtig god undskyldning for at gøre det!

Jeg skelede til en opskrift fra DR’s hjemmeside men ændrede dog lidt på blandingsforholdene for nødderne. Jeg bruger normalt rørsukker i madlavningen, men i dette tilfælde skiftede jeg til hvidt sukker, så jeg var sikker på, at den franske nougat var så hvid som muligt. Derudover er det vigtigt, at du har et sukkertermometer. Ikke noget med at tro, at du kan bruge et almindeligt kødtermometer (har selv prøvet det på et tidspunkt, og det kan ikke anbefales).

Fransk nougat

50 g pistaciekerner
120 g smuttede mandler
250 g hvidt sukker
100 g glukose
1,25 dl vand
125 g honning
ca. 75 g æggehvider (svarer til æggehvider fra tre mellemstore æg)
flormelis

Rist mandler og pistaciekerner i ovnen ved 150 grader i ca. fem minutter og lad dem køle af.

Hæld sukker, glukose og vand i en kasserolle og sæt temperaturen til mediumvarm. Rør rundt nogle gange og sæt så et sukkertermometer i, når sukkermassen begynder at koge. Nu skal karamelmassen koge en rum tid, så du kan meget passende benytte ventetiden på at piske æggehviderne til en let skum på en røremaskine.

Kog karamellen, indtil den er 140 grader (det tager minimum 15-20 minutter, men lad være med at skrue op for varmen, hvis du bliver utålmodig, for du risikerer at brænde karamellen på). Tilsæt honningen og sørg for at røre det godt ud. Lad det koge videre, indtil karamelmassen når præcis 148 grader. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle i marengsmassen, mens røremaskinen kører på høj hastighed. Fortsæt piskningen indtil massen er håndvarm.

Hæld flormelis på et stort spækbræt og vip nougatmassen ud på det. Tryk og ælt de ristede nødder ind i massen og læg derefter den franske nougat i en beholder (ca. 20 x 20), der er foret med bagepapir. Tryk nougatmassen fladt ud (med spatel eller fingrene, der er vendt i flormelis) og lad den stå ved stuetemperatur til næste dag, så den kan sætte sig. Jeg syntes dog, at den stadig var ret blød, så jeg lod den stå en dag mere.

Fransk nougat kan skæres i stænger eller mindre stykker. Vend dem gerne i flormelis, inden du pakker dem ind i cellofan eller husholdningsfilm, så det ikke klistrer fast.

Note: Hjemmelavet fransk nougat er blødere og lettere end den, du køber i butikkerne. Den har også en lidt tydeligere smag af honning – i hvert fald dagen efter, at du har lavet den. Men venter du en dag mere med at smage på den (dvs. to dage efter, at du har kogt karamelmassen), så er smagen perfekt!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *