Rejsetips til Aalborg

Rejsetips til Aalborg

www.kortforsyningen.dk

Har du brug for rejsetips til Aalborg? Vi holdt ferie i byen sidste sommer, og jeg har her samlet en række tips og ideer til oplevelser, som Aalborg kan byde på. Vil du se flere ferietips til steder i Danmark, så tjek min liste over tips til Danmarksferien.

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by, og det er derfor ikke underligt, at der er meget at opleve – også udover Jomfru Ane Gade. Der er mange hyggelige steder i byen, hvor man kan gå tur eller slappe af med lidt koldt eller varmt at drikke.

Seværdigheder

Aalborg har en del at byde på. Er du til kunst og arkitektur, så bør du kigge forbi Kunsten, Kunsthal NORD og Utzon Center. Er du mere til historiens vingesus, så er der selvfølgelig Aalborg Historiske Museum, Lindholm Høje Museet samt det lille Gråbrødrekloster Museet.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at gå på museum for at opleve noget i Aalborg. Jeg var – som så mange andre, der elsker at lege – ret begejstret for De Syngende Træer.

Området omkring Aalborg byder også på oplevelser. Vi nåede at besøge Guldbæk Vingård, som du finder ca. 20 km syd for Aalborg.

rejsetips til aalborg

Naturoplevelser

Der er mange grønne områder i Aalborg. Jeg gik morgentur i Østre Anlæg hver morgen, da vi holdt ferie i byen sidste sommer (og selvfølgelig langs havnefronten – der er nu noget ved at kigge ud over vand, mens solen står op). Det lidt rå Karolinelund har sin egen charme (men er muligvis under ombygning i 2022), men er du mere til klassiske parker, så kig forbi Kildeparken, der er byens ældste park. Det er også her, du finder De Syngende Træer. Af andre store parkområder er der Bundgårdsparken og Sogngårdsholmparken (som ligger i forlængelse af Den Gamle Golfbane).

Småt kan også være godt, så nede ved havnefronten finder du Jomfru Ane Parken, og ved Budolfi Kirke kan du slappe af i Budolfihaven.

Næste gang, jeg kommer til Aalborg, så håber jeg på at nå forbi Nordens Kridtgrav. Ikke for at bade (det frarådes på det kraftigste) men det skulle være et ret smukt sted med mangfoldigt dyreliv. Også et sted for fuglekiggere. Jeg forestiller mig, at det har lidt af det samme vilde look som Lindholm Fjordpark, hvor vi også gik tur.

Restauranter

Restaurantbesøg er altid en vigtig del af planlægningen, når vi holder ferie, og her er Aalborg lidt af en udfordring, for der er så mange gode restauranter at vælge imellem! Da vi havde et par overnatninger i byen sidste sommer, spiste vi en skøn frokost hos Restaurant Struktur samt nogle formidable aftenmåltider hos henholdvis Restaurant Alimentum og Restaurant Nam. Vi nåede også forbi Aalborg Street Food, som ligger ud til vandet. På en tidligere ferie i det nordjyske spiste vi hos Restaurant Fusion, der også var en god oplevelse.

Næste gang jeg kommer på de kanter, så står restauranter som Tabu, Textur og Rusk højt på ønskesedlen. En klassiker som Morten Kro kunne også være spændende at besøge. Jeg havde oprindeligt planlagt at spise på Pingvin (ikke kun på grund af navnet!) eller Café Luna (heller ikke kun på grund af navnet!), og klassikeren Caféministeriet ville jeg også gerne have nået – der var bare ikke dage nok.

Byens bedste is finder du muligvis hos Guf & Kugler – vi var i hvert fald svært tilfredse med dem, vi spiste derfra.

Vil du gerne have endnu flere rejsetips til Aalborg, så kan jeg anbefale disse at kigge forbi de gæve Aaloberg-quinder – VenterPaaVin – der har skrevet en guide og en guide mere om byen.

rejsetips til aalborg


4 thoughts on “Rejsetips til Aalborg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *