Guldbæk Vingård

Guldbæk Vingård

I år vil jeg fortælle om en række danske vingårde, og denne gang er turen kommet til Guldbæk Vingård. Dem besøgte vi sidste sommer, da vi holdt ferie i Aalborg, og det var en lidt pudsig måde, vi lærte dem at kende. I Aalborg spiste vi et fantastisk måltid hos Restaurant Alimentum (som jeg kun kan anbefale!), og her indgik en af Guldbæks dessertvine i vinmenuen. Vi syntes, det var virkelig fedt, at restauranten prioriterede at have en dansk vin med i menuen og spurgte ind til den. Den supercool tjener fortalte så om vingården, og at de faktisk har åbent hver dag i sommerhalvåret, så vi kunne da besøge den, når vi skulle videre fra Aalborg. Og ja, det gjorde vi så.

Guldbæk Vingård ligger ca. 20 km syd for Aalborg. Vingården har eksisteret siden 2008 og udvidede kraftigt for et par år siden, så der nu er 15.000 vinstokke, der dyrkes efter økologiske principper.

Guldbæk Vingård

Guldbæk Vingård producerer primært hvidvine, men der er også plads til mousserende vin, rosé samt frugtvine og dessertfrugtvine lavet på æbler. Vi købte flere vine, da vi besøgte stedet, og især deres Solaris fra hedebølgeåret 2018 var ganske dejlig, ligesom dessertvinen, vi smagte hos Restaurant Alimentum, bestemt også var værd at gå efter. Flere af vinene har desuden vundet medaljer ved internationale vinkonkurrencer.

Guldbæk er et familieforetagende, men en så stor vingård kan selvfølgelig ikke klare sig uden hjælp udefra. Der er ansat en vinmager, der står for udviklingen af vinene, og bor du i området, kan du være med til at høste om efteråret. Den mulighed er der i øvrigt en del danske vingårde, der annoncerer med.

Vingården har som sagt hver dag i sommerhalvåret (tjek åbningstiderne på deres hjemmeside), hvor du enten kan købe vin eller nyde et glas vin på deres terrasse. Du kan også se vinmarkerne. Der er rundvisninger med guide ca. en gang om måneden.2 thoughts on “Guldbæk Vingård”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *