Restaurant Værdsat

Restaurant Værdsat

For et par uger siden var vi i Odense, og her slog vi et smut forbi Restaurant Værdsat for at spise frokost. Jeg kunne nemlig ikke stå for deres meget smukke og indbydende stykker smørrebrød, så dem måtte vi naturligvis prøve. Smørrebrødet koster mellem 65 og 125 kr. stykket – dem, jeg valgte, kostede begge 95 kr per styk.

Mit første stykke var en tuntatar oven på virkelig lækkert rugbrød (fra bageren overfor restauranten). Her indgik også små stykker agurk og blommer, ligesom den havde set en gavmild mængde hjemmelavet mayo. Ooog den smagte skønt! Den var frisk og fed på samme tid, og blommestykkerne gav en spændende sødme til retten.

Da vi bestilte, havde jeg bedt om et glas hvidvin til, men tjeneren foreslog en Pinot Noir i stedet, for han mente, at den ville passe godt til retten. Og efter et sekunds betænkningstid takkede jeg ja til forslaget, som viste sig at være virkelig godt. Den lidt spinkle men velsmagende rødvin var formidabel til tunen og i øvrigt også generelt dejlig i det lune danske sommervejr.

Dernæst ventede vi på næste stykke smørrebrød, men her kom vi til at vente ret længe. Bordet ved siden af os havde også problemer, for her fik restauranten kun serveret for den ene af de to gæster, indtil de selv måtte gøre opmærksom på det. Vi nåede også til sidst at spørge en tjener, om hun ville undersøge, hvornår næste servering kom, og den kom så heldigvis lige bagefter. Det var lidt ærgerligt, at vi skulle vente i så lang tid, og jeg har på fornemmelsen, at de var underbemandede den dag.

Men næste stykke kom som sagt på bordet, og her havde jeg valgt krebsesalat med mayo, hvide asparges (muligvis også grønne) samt masser af rødbedestøv, der i den grad gjorde smørrebrødet festligt at se på. Igen en meget lækker ret, som heldigvis ikke blev for mayo-tung, da grøntsagerne var med til at ‘lette’ smagen lidt.

Vi var på Restaurant Værdsat en lun sommerdag, så appetitten var ikke så stor, så vi sprang desserten over, selvom der var flere, der fristede.

Smørrebrødet var helt fantastisk på Restaurant Værdsat, og det var dejligt, at tjeneren kom med et så godt vintip. Til gengæld slog det lidt skår i glæden, at vi skulle vente 40-45 minutter mellem de to stykker smørrebrød, men jeg går ud fra, at det ikke er sådan normalt. Jeg håber nemlig på at komme forbi stedet igen en anden god gang, for det er klart noget af det bedste smørrebrød, jeg har fået på en restaurant.

Jeg ender på fire stjerner med en stor pil op til Restaurant Værdsat.2 thoughts on “Restaurant Værdsat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *