Restaurant Kanalen

Restaurant Kanalen

Jeg mødtes for nylig med en ven, der havde foreslået, at vi skulle spise på Restaurant Kanalen. Det er et spisested, jeg har haft kig på længe, så det passede mig glimrende, at jeg endelig fik anledning til at spise der.

Restaurant Kanalen ligger i Christianshavn med fin udsigt til vandet, men desværre regnede det en del den dag. Det slog dog ikke skår i glæden, for så måtte vi jo koncentrere os om maden, og det viste sig at være en god prioritering.

Vi forhørte os hos tjeneren angående retternes størrelse, og jeg endte derfor med at vælge én snack, to mindre fiskeanretninger samt en grillet ret.

Jeg lagde ud med restaurantens fortolkning af Toast Bikini, der er en trekantet grillet sandwich – i dette tilfælde med serranoskinke, ost og trøffel. Og den smagte præcis så uartigt, som den lyder – sprød, fed og rund i smagen.

Den næste ret havde en mere frisk smag og letsyrlig smag. Den bestod nemlig af en kartoffelvaffel toppet med taskekrabbe rørt med creme fraiche og toppet med karse. Og det var en aldeles glimrende kombination. Måske lidt meget karse, men den overdøvede heldigvis ikke det fine, milde krabbekød.

Den anden fiskeanretning var en hummer-ravioli med kartoffel samt en blanquettesauce med stikkelsbær. Spændende og velsmagende kombination men også en servering, hvor jeg følte, at der manglede et eller andet – enten lidt mere tilbehør eller måske bare lidt større portion?

restaurant kanalen, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København,

Min sidste ret var vagtel, der var tilberedt ‘korean fried chicken style’, som Restaurant Kanalen skrev. Den blev serveret med tynde strimler af hokkaido græskar, kefir-fløde samt solsikkekerner. Kødet var virkelig lækkert – mørt og smurt med en dejlig BBQ-sauce – og tilbehøret fungerede fint til.

Maden hos Restaurant Kanalen var virkelig lækker, og jeg kunne sagtens have fundet flere ting på menukortet, jeg ville have spist. Betjeningen var både opmærksom og venlig, og der var i det hele taget en god stemning i restauranten. Måske endda lidt for god, for støjniveauet var desværre ret højt, selvom der ikke var gæster ved de nærmeste borde.

Stedet skifter jævnligt ud på menukortet, så det er en restaurant, jeg sagtens kan forestille mig at spise på igen.

Jeg sender fem stjerner afsted til Restaurant Kanalen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *