Restaurant Levi
Vi fejrede ikke kun gemalens fødselsdag med familiemiddag og indisk lammekølle – det blev også til et besøg på Restaurant Levi tæt på Kongens Nytorv. Her er ikke sparet på indretningen, og de første minutter gik da også med at suge alle detaljerne i rummet til sig.
Restauranten beskriver sig selv som et fusionskøkken, hvor den asiatiske og italienske madkultur mødes. Den italienske del var nok lidt underspillet i Omakase Condivisa menuen, som vi valgte, men nu holder jeg også mere af asiatisk mad, så det gjorde bestemt ikke noget. Denne menu koster 750 kr, og man kan vælge en vinmenu, der matcher. Vi valgte dog at gå en anden retning, for selvom Restaurant Levi har et spændende vinkort, så var deres drinkkort endnu mere fristende.
Jeg lagde ud med en frisk drink lavet på fersken, bergamotte, Nikka Gin samt limesaft. En meget lækker og forfriskende drink, som passede rigtig godt til min smag.
Nu kom der en lang række deleretter på bordet. Første tallerken bestod af østers toppet med ultratynde skiver rødløg samt ørredrogn. En frisk og dejlig appetizer.
Den næste tallerken indeholdt tre forskellige fiskeudskæringer (to af dem fra samme japanske fisk så vidt jeg forstod) samt små fine rejer. I midten en klat meget frisk wasabicreme. Virkelig lækre stykker, og jeg var lidt fascineret af rejerne, der nærmest havde en cremet konsistens.
Der kom også nogle indbagte rejer toppet med purløg og stykker af søpindsvin. Sidstnævnte er en af de meget få råvarer, jeg virkelig ikke bryder mig om, men nu gav jeg den en chance. Og den var heldigvis ikke nær så metallisk i denne udgave, som jeg ellers har oplevet, så det gik. Min favoritspise bliver det dog aldrig.
Vi fik nu en tallerken med to forskellige hapsere. En lillebitte tærte med fiskefyld og tynde, friterede grøntsager samt et lille stykke briochebrød, der var stegt og toppet med fisk. Meget lækre små serveringer, der smeltede på tungen.
Det var tid til en ny drink, og her var jeg så fascineret af beskrivelsen af en Clarifornication, at jeg måtte prøve den. Den er lavet på passionsfrugt, mezcal, lime, honning, chili, kakao-essens og klaret mælk. Det lyder helt vanvittigt, og det er det også – altså vanvittigt godt! Absolut en af de bedste drinks, jeg nogensinde har smagt. Virkelig godt udtænkt.
Til gengæld var den næste ret aftenens eneste deciderede skuffelse. Vi fik en pastaret med en forholdsvis kraftig sauce og tynde strimler blæksprutte oven på. Jeg ved godt, at italienerne går meget op i, at pasta skal være kogt al dente, men denne her havde en decideret hård kerne og kunne sagtens have fået 1-2 minutter mere og stadig have en god fasthed.
Vi var nu nået til aftenens næstsidste ret, som bestod af skiver af fedtmarmoreret svinekød glaseret med sauce og serveret med en auberginepuré. En lidt lille servering (det var stadig deleretter), men vi var også ved at være godt mætte, så det gjorde bestemt ikke noget.
Vi ville slutte af med lidt at drikke til desserten. Gemalen valgte en espresso, mens jeg var så imponeret af de to drinks, jeg havde fået, at jeg besluttede mig for at runde af med en Miso Alexander. Den er lavet på en Brown Butter Dark Rum cocktail men tilsat chokolade, miso, honning og fløde. Og det var desværre lidt for voldsomt til mig, da alkoholen blev lidt for tydelig og skarp i forhold til de øvrige ingredienser.
Desserten var til gengæld spot on for os begge. Det var en meget kompakt panna cotta toppet med tynde skiver af syltet frugt, knasende kagestykker og gule blomsterblade. Og komponenterne spillede bare godt sammen!
Vi fik en førsteklasses betjening, hvor de søde og charmerende tjenere var gode til at vejlede i forhold til drikkevarer og i det hele taget formåede at skabe en hyggelig stemning.
Maden var spændende, velsmagende og skønt sammensat. Eneste minus var den alt for hårde pasta, men med så lækre fiske- og skaldyrsretter gør det ikke så meget. Det er forhåbentlig ikke sidste gang, at jeg besøger Restaurant Levi, for det er helt klart en af de bedste restaurantoplevelser, jeg har haft i København.
Jeg ender på fem stjerner til Restaurant Levi.