Cofoco

Cofoco, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnCofoco-restauranterne har fundet på et sjovt koncept i juli måned, hvor de byder på ‘flyrejser’ i hele Europa. Konceptet går ganske enkelt ud på, at du kan booke en ‘flyrejse’ på en juliaften, hvor hver destination dækker over en af Cofocos restauranter og en fastlagt menu, som du så får den pågældende aften. De tidlige og sene bookinger er billigere end de bordreservationer, som ligger i den mest populære periode – dvs. 18.30-20.00. Du har dog også mulighed for at gøre et godt kup på selve dagen, da evt. ledige pladser bliver udbudt fra kl. 12.00 til omkring 100 kr. stykket.

Jeg har prøvet flere af deres restauranter men aldrig ‘moderrestauranten’, Cofoco, så gemalen og jeg bookede et tidligt bord i går, som vi fik til 185 kr per person. Dagen inden nåede vi dog at blive bekymret for, om besøget ville blive til noget, da Cofoco var en af de restauranter, som blev oversvømmet i forbindelse med skybruddet, men de nåede heldigvis at have lokalerne klar til tirsdag.

Cofoco, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFørste ret var porcheret æg fra Svanneke serveret med rugbrødkrymmel fra Nyker, radisecrudité, røget makrel, purløg og rapsoliemayo. Jeg mener også, at der var lidt ramsløgsolie. En fin og mild ret, hvor ægget rigtig fik lov til at dominere, og hvor fisken gerne måtte have fyldt bare en anelse mere. Der måtte godt have været lidt mere rugbrød ind over retten, ligesom det havde været skønt med et lille stykke sprødt og grønt – enten salat eller en frisk krydderurt. Men ellers en udmærket og simpel sommerforret.

Cofoco, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNæste ret var i mine øjne aftenens højdepunkt. Her fik vi bornholmerhane-toast med kartoffelpuré fra Arnager serveret med æbleeddikevinaigrette og confiterede kråser. En meget sød og cremet ret, som egentlig ikke var så tung. Vi drak æblemost til den første og anden ret, og det passede rigtig godt til denne rets sødme. Meget fin – jeg bliver helt glad ved tanken om, hvor godt den smagte!

Cofoco, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens hovedret var bornholmergris med ærtepurè serveret med bornholmsk korn, flækkede ærter og blåskimmelost samt tyndtskårne aspargesstrimler. Kødet var meget mørt og gik godt sammen med ærtepuréen og kornene. Blåskimmelosten fyldte meget lidt på tallerkenen; for min skyld måtte den gerne have fyldt mere. Vi fik et glas rødvin sammen med denne ret, men jeg ville nok have valgt en anden, hvis jeg havde vidst, at retten var forholdsvis sød, og at blåskimmelosten var så svagt repræsenteret.

Cofoco, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDesserten bestod af bornholmsk flødeis med blåbær, skyr, honning og blåbærconsommé. En dejlig sommerlig frugtsuppe, som ikke var så sød, som frugtsupper ofte kan blive. De små klatter skyr var med til at give lidt ekstra friskhed, og bærrene var fine. Jeg har dog en mistanke om, at det ikke var rigtige blåbær men mosebøllebær, som tit sælges som blåbær herhjemme. Jeg syntes i hvert fald, at bærrene var ret lyse indvendig, men jeg nærstuderede dem ikke, så det kan jeg ikke afgøre endeligt.

Vi sluttede af med at få lakrids fra Johan Bülow serveret sammen med frysetørret hindbærpulver. Det undrede os lidt, da oplægget lød: Salt karamel og Bülowlakrids til kaffen. Nu drikker ingen af os kaffe, så vi havde ikke behov for at påpege, at vi ikke havde fået det – og i den varme var ingen af os interesserede i te – men jeg var da lidt nysgerrig mht. hvorfor de havde fjernet saltkaramellen.

Besøget på Cofoco var en ganske god oplevelse, og jeg forstår godt, hvorfor mange i min omgangskreds har anbefalet Cofoco restauranten, for maden var dejlig og absolut prisen værd. Samtidig fik vi en høflig og smilende betjening og følte os meget velkomne. Der gik dog lidt skår i glæden til sidst, da deres dankortmaskine var brudt sammen, og gemalen måtte på en lang gåtur for at finde en hæveautomat i stedet. Det gav en lidt flad fornemmelse, men selvom det var irriterende, så ender jeg alligevel på fem stjerner til Cofoco. Maden er det vigtigste parameter, og vi havde som sagt fået en god service indtil da – og til den pris var maden helt sikkert et fund.

18 thoughts on “Cofoco

  1. Tante Sød – det var også en middag, som vi var ret tilfredse med, og selvom jeg har skrevet et par forbedringsforslag, så var retterne ganske gode i sig selv.

    Jeg må indrømme, at jeg ikke bemærkede, hvordan forholdene var, hvis man skal spise der i lidt større regi (vi var jo kun to :-)), men maden kan jeg i hvert fald anbefale 🙂

  2. Maden ser ualmindelig lækker ud – det er et sted, jeg får lyst til at prøve.
    Tak for en spændende anmeldelse, og prisen lyder absolut rimelig.

  3. Nøj – hvor ser det anderledes og lækkert ud – og så billigt. Trist vi ikke har et sådan sted i Aalborg. Måske heldigt nok – tror jeg hurtigt ville blive forfalden:-)

    Hilsen
    Charlotte

  4. Cofoco kan klart anbefales. jeg kendte dem ikke før jeg faldt over En Kogebog på bogudsalg, og blev klar over, at der måtte vi hen engang når vi skulle besøge København. I lørdags var dagen, vi fik 6 retter incl. vinmenu, og var meget tilfredse.
    Charlotte: Prøv Nordens Folkekøkken i Sankelmarksgade, det er et godt alternativ til Cofoco.

  5. Camilla – jeg glæder mig til at læse om dit restaurantbesøg. Der har jeg ikke været, men jeg vil gerne vide, om det er et besøg værd 🙂

  6. Hej Mariah Suh!
    Vi overvejede også Public House, da jeg meget gerne vil prøve stedet, men endte med Cofoco og Spuntino (som vi skal på om et par uger), da vi heller ikke havde prøvet de steder, og der lokkede menukortet ekstra meget 🙂

    Rigtig god pris, du fik det til – og det ser også ganske godt ud.

    Og tak for rosen 🙂

  7. Pingback: The Italian | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Pubologi i Stockholm - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *