Restaurant Mumm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeI lørdags var jeg til svigerforældrenes sølvbryllup, og det var en rigtig hyggelig oplevelse. Dagen startede med en velkomstdrink hjemme hos dem, og efter lidt tid tog vi ned til Restaurant Mumm for at spise frokost. Restauranten har en særlig plads i mit hjerte. Ikke alene er det Roskildes bedste restaurant (efter min mening) – jeg har også mange gode minder fra stedet, da vi spiste der flere gange til familiefødselsdage, da jeg startede med at komme sammen med gemalen. Dengang var vi unge og studerende, så der kunne vi godt finde på at spare sammen gennem længere tid blot for at kunne spise der en enkelt aften. Det er efterhånden også flere år siden, jeg sidst har været der, så det var dejligt med muligheden for at spise der igen.

Nu brugte jeg mest tiden på at hygge mig, så kommentarerne til de enkelte retter er mere sparsomme denne gang – men der er ingen tvivl om, at der er meget at komme efter, når man spiser på Mumm!

Restaurant Mumm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeRestauranten er blandt andet kendt for deres meget lækre maltbrød (den er tilmed så elsket, at de har valgt at skrive opskriften med smukke, svungne bogstaver på væggen), og vi fik også nogle små fine muffins med parmesan i.

Til brødet blev der serveret et glas med smør rørt med kærnemælk samt små kugler af brunet smør.

Restaurant Mumm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

Lammefjorden vs. Limfjorden
Den første ret var hvide asparges fra Søren Wiuff – den ene var grillet og den anden porcheret – og de lå på en østers-hollandaisesauce. Retten var desuden pyntet med salturt og friske skvalderkålsskud. En meget frisk og lækker ret med en god balance mellem det sarte grønne, de saftige asparges og den sødmefulde sauce.

Vin: 2009 Chablis, Domaine Christian Moreau Pere & Fils.

Restaurant Mumm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeMulte med Bottarga
Fiskeretten var stegt multe, der lå på en bund af blomkålspuré med crudité og blomkålsstængel. De orange flager var saltede og tørrede multerogn skåret i meget tynde skiver.Velsmagende og mild ret, hvor blomkålen supplerede fisken godt uden at overdøve den.

Vin: 2007 Vernaccia di San Gimignano Riserva, Panizzi – Toscana.

Restaurant Mumm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeGris med sommersalat
Den tredje ret var langtidsporcheret svinebryst med lidt flæskesværsdrys oven på. Den traditionelle salat havde de valgt at splitte op, så der var små klatter af rygeost, ramsløgsmayonnaise, blegselleri, radise og skoleagurk på tallerkenen. Smukt og enkelt – og kødet var så mørt og lækkert, at det var en fryd!

Vin: 2009 12 Volt, 4 Kilos Vinicola – Mallorca.

Restaurant Mumm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeSommerbuk fra Ledreborg
Den næstsidste ret blev betegnet som hovedretten og var skiver af sommerbuk lagt på en hasselnøddepuré med en sød pære, gulerødder og spidskål til – samt en lækker sauce og et par rosenblade. Jeg var især fascineret af pureen – mon ikke jeg skal prøve at lave noget lignende på et tidspunkt?

Vin: NV Les Rouliers, Henri Bonneau – Rhone.

Restaurant Mumm, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeSørens jordbær
Desserten var en spændende komposition. To glas med låg blev båret ind, og da det ene låg blev løftet af, sad noget af desserten på indersiden af låget (de små kys til venstre i billedet). Desserten bestod af jordbær i bagt creme, små jordbærskumfiduser og basilikumis, en mazarinkage med oliven, jordbær og olivenkiks samt bittesmå jordbærkys. En dejlig dessert, hvor du kunne gå på opdagelse og sammensætte mundfuldene, som du havde lyst. Både basilikum og oliven klædte jordbærrene rigtig godt.

Vin: NV Anthos Passito, Matteo Correggia – Piemonte.

Det var vanen tro  en rigtig dejlig oplevelse at spise på Restaurant Mumm. Der var som altid en hyggelig stemning og venlig og hjertelig betjening, og det var godt at se, at køkkenet også havde udviklet sig og eksperimenterede med nye ting. I det hele taget gør restauranten meget ud af at bruge gode råvarer og har været med i slow food-bevægelsen i mange år, og det kan smages.

Kommer du til Roskilde, kan jeg varmt anbefale denne restaurant. Den ligger ganske vist over hverdagsniveau rent prismæssigt, men det er pengene værd.