Kirker og skøn frokost

Lørdag gik vi rundt i den gamle del af byen og nød vejret og den hyggelige stemning. Gemalen havde planlagt en rute, hvor første stop var Santa Maria del Mar – eller Havets Katedral som bygningen også kaldes. Det er en af de smukkeste kirker, jeg har set, og jeg var ret vild med den gennemførte gotiske stil, kirken var holdt i. Meget enkel og ligetil og ikke overfyldt med alle mulige gyldne og prangende dikkedarer. Her er lidt stemningsbilleder fra stedet:Jeg tror, det er første gang, jeg har set et skull som en del af gulvdekorationen i en kirke…Dernæst gik turen til domkirken herover. Den var dog ved at blive restaureret, så det var svært at få ordentlige billeder af den både indvendig og udvendig.

Der er tilknyttet et kloster, og vi gik også en tur i den lille klosterhave, hvor der både var et springvand, en fiskedam… og en flok på 13 hvide gæs!Hvem kigger ind, og hvem kigger ud?

Vi gik videre og var blandt andet forbi El Bosc de les Fades som et vennepar havde anbefalet. En skøn dunkel café med spændende fantasyudsmykning. Vi var der lige før frokost, men det virkede ikke helt på personalet, som om de helt havde åbent for gæster, så vi gik igen med en plan om at vende tilbage senere. Desværre endte vi med at gå en helt anden vej senere på dagen, så jeg har stadig til gode at opleve tordenvejret (!), som cafeen har om eftermiddagen.

Vi gik tur nede ved havnen, nåede forbi en masse gode boder og var såmænd også kort forbi shoppingcentret, inden vi til sidst endte på Can Ganassa, som en af vores guidebøger anbefalede. Det lod også til at være ret populært – vi måtte vente lidt, inden vi kunne få bord – og mange lokale spiste der, hvilket jo altid er et godt tegn.

Efter at have studeret, hvad andre spiste, bestilte vi først en salat, som vi delte. En ganske fin, sprød og frisk salat – dog var selve bladene lige lovlig store.
restaurant, BarcelonaDernæst til selve hovedmåltidet – en lækker paella-agtig ret – dog med små nudelstykker – i en lækker grøntsagssauce og med muslinger, blåmuslinger og store skønne rejer. Den mættede temmelig godt, og jeg kunne godt have brugt flere rejer i retten, men den smagte fint.12 thoughts on “Kirker og skøn frokost”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *