Chokolademuseum, en tur i parken og en håndholdt is

Lørdag eftermiddag nåede vi også forbi Barcelonas chokolademuseum – Museu de la Xocolate – noget et madøre som jeg ikke kan stå for! Billetten var selvfølgelig en plade chokolade, hvilket var ret godt tænkt, og den gav adgang til en udstilling, hvor chokoladens historie – dvs. dens vej fra Amerika og frem til de europæiske ganer – blev fortalt på en række plancher og suppleret af alskens figurer lavet af det pureste chokolade. Her er et udvalg af skulpturerne.

Skulpturerne på Barcelonas chokolademuseum var imponerende, men selve udstillingen var noget flad – de kunne godt have gjort mere ud af, hvordan chokolade ellers kan bruges og bliver brugt i dag i alskens andre madvarer og retter, ligesom de godt kunne have gjort mere ud af at vise special-køkkenudstyr til brug ved chokoladefremstilling/behandling.

Det var dog ikke særlig dyrt at se dette chokolademuseum – mener en billet lå på omkring fem euro.

Vi skulle selvfølgelig også købe lidt i butikken, men det var noget af en udfordring. Servicen var næsten lig nul, og ekspedienten kunne ikke forstå særlig meget – ej heller kropssprog – hvilket så også afholdt os fra at købe vildt ind, og jeg opgav at guide hende hen til flere ting i montren, efter jeg havde fået hende til at tage to chokoladeforme samt en mælkechokolade og en chokolade med olivenolie og salt. Hvad? Selvfølgelig skulle jeg da vælge en chokolade med noget sjovt i! Så ja – det bedste ved dette chokolademuseum er butikkens varer – men vær forberedt på virkelig ringe betjening.

Vi trissede videre og kom til en af parkerne, hvor der var masser af mennesker, der nød livet – enten ved at slænge sig på græsset eller ved at lave gøglerkunster, slås med latexsværd eller ved at nyde en bid brød eller lidt at drikke. Vi slog os ned og smagte på en af chokoladebilletterne, og det var en fin mørk chokolade på 73%.

Mens vi sad i parken og nød vejret, kom vi i tanke om, at vi ikke havde nået at få en is endnu, og det var ellers planen, at vi skulle gå på jagt efter en god is om lørdagen.

Den slags kan man jo ikke gå glip af på en ferie, så efter en gåtur rundt i parken, gik vi videre for at finde en isbutik.

Vi fandt en isbutik, La Campana, på Cannes de la Princesa, og de havde et stort og lækkert udvalg af is.

Vi havde noget svært ved at beslutte os, men jeg endte med en kokosis og en hasselnøddeis – begge ganske gode. Gemalen fik en pistacieis og… en mere, som jeg ikke husker. Pistacieisen var desværre noget kedelig.13 thoughts on “Chokolademuseum, en tur i parken og en håndholdt is”

 • Det lyder sjovt med en udstilling om chokoladens historie – sikke flotte skulpturer! Og din kokosis og hasselnøddeis lyder meget, meget lækker. Jeg er imponeret over alt det, I har nået på kun få dage 🙂

 • Hej Piskeris 🙂

  Det er lige gået op for mig, at jeg må have været på sådan et museum som barn. Jeg fik totalt deja-vu af at se dine billeder – meget mærkeligt.

  Men endnu engang tak for at blive taget med i dine oplevelser.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

 • IMPONERENDE!

  Jeg sidder med underkæben på gulvet!

  Det er jo vild! Gad da godt jeg kunne det.

  Iøvrigt en hyggelig tur I har haft.

  Knus Grith

 • Hvor har i nået meget på de dage i var afsted – det ser super hyggeligt ud, og jeg er vildt misundelig over den madoplevelse i har fået på Tickets. Gad godt sådan en weekend-getaway 🙂

 • Madame – det er ret imponerende, hvad de kan bygge i chokolade – det var meget flotte skulpturer 🙂

  Hehe, og vi nåede selvfølgelig ikke alt det, vi ville, og jeg syntes tilmed, at vi fik dovnet lidt undervejs, men jeg er også typen, der helst ikke sidder stille for længe 😀

 • NYBH – ja, det ærgrede også mig. Ville gerne have købt et par ting mere, som så spændende ud, men syntes også, at betjeningen var temmelig meget op ad bakke.

 • Heidi – jeg vil helt sikkert anbefale stedet, hvis I tager dertil på et tidspunkt. Det er både sjovt og lækkert – og så er oplevelsen altså ret billig i forhold til kvaliteten 🙂

 • AV!!!

  BANG, sagde kæben da den ramte kanten af bordet.

  Sikke nogle figurer. 😀

  (Jeg vil til Barcelona… vil jeg… og nej, har slet ikke været ude at rejse og kom hjem i søndags *fløjte fløjte*)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *