Euskal Etxea

Euskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaDa vi var i Barcelona sidste weekend, havde jeg bestilt bord på flere spændende restauranter inden, men der var også flere tidspunkter undervejs, hvor der var plads til spontane indfald. Det betød blandt andet, at vi kiggede forbi tapasbaren Quimet & Quimet den første aften, og et par dage senere stødte vi så på tapasbaren Euskal Extea, da vi ledte efter et sted at spise frokost. Og her bør jeg måske rette mig selv, for Euskal Extea er en baskisk tapasrestaurant, og baskisk tapas hedder pintxos. De er som regel udformet som pindemadder – dvs. små stykker brød med topping, der er piercet med en tandstik.

Euskal Extea ligger ret centralt, og det kunne derfor sagtens være en turistfælde, men stedet overraskede positivt.

Euskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaNår du ankommer til Euskal Extea, skal du blot finde et sted, hvor du sidde eller stå samt bestille eventuelle drikkevarer hos tjeneren. Derefter kan du blot gå i gang med at vælge de pintxos, du gerne vil have. Der er en lang bar, hvor de forskellige pintxos er præsenteret på fade og tallerkner, og tjenerne kommer løbende forbi med helt varme og frisklavede pintxos, som du også kan vælge. Du gemmer pindene fra de pinxtos, du spiser, og så tæller tjeneren pindene til sidst for at regne ud, hvor mange pintxos du har spist. Let og ligetil.

Gemalen og jeg brugte samme trick som på Quimet & Quimet – dvs. vi delte hver pintxos, så vi kunne smage flere. Herunder er de pintxos, vi delte.

Euskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaEuskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaEuskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaEuskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaEuskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaEuskal Extea, pinxtos, tapas, tapasrestaurant, pintxos restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaEuskal Extea er en glimrende tapasbar… øhm… pintxosbar (?)… med et fint udvalg af pintxos. Jeg kunne godt have brugt lidt flere pintxos med ost (men nu elsker jeg jo også ost af hele mit hjerte), men ellers var der en fin bredde mht. toppingen på de forskellige pintxos.

Prisen er også ganske rimelig. Vi spiste os mætte, jeg fik et glas rødvin og gemalen fik to små øl, og alligevel endte prisen kun på 36 euro.

Uformelt, lettilgængelig og hurtig frokost – eller aftensmad, hvis du besøger stedet efter mørkets frembrud. Tjenerne var søde og hjælpsomme, og vi var fint tilfredse, da vi gik derfra.

4 stjerner med pil op.2 thoughts on “Euskal Etxea”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *