Restaurant Fusion

Restaurant Fusion, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aalborg, bordI den sidste uge af vores sommerferie tilbragte gemalen og jeg et par dage på at suse rundt i Nordjylland. Den sidste aften spiste vi i Aalborg, hvor vi besøgte Restaurant Fusion, der ligger ved havnefronten. Restauranten lever fuldt op til sit navn, da der serveres fusionsmad inspireret af både Europa og Asien, og det var lige præcis det, der lokkede os til.

Restauranten har både et a la carte menukort, herunder også en del sushi-retter, samt en menu, hvor du kan vælge 2, 3 eller 4 retter. Efter lang betænkningstid valgte vi at gå efter treretters menuen.

Restaurant Fusion, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aalborg, appetizerMens vi ventede på forretten, kiggede tjeneren forbi med denne lille anretning – et lillebitte stykke stegt multe sammen med en creme og lidt frisk salturt. En fin servering, der forsvandt alt for hurtigt 🙂

Restaurant Fusion, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aalborg, forret Forretten var den mest asiatisk-inspirerede af de retter, vi fik. Den bestod af havbars-sashimi med ponzu, agurk, rød karse og ørredrogn og havde fået et snert røg lige inden serveringen. Forretten var dog kold og var en frisk mundfuld med den milde fisk, der fungerede rigtig godt med ponzusaucen.

Jeg havde valgt vinmenu til de to første retter og fik her en dejlig hvidvin, hvis navn jeg desværre ikke fik nedfældet. Det var i øvrigt her, tjeneren imponerede, da han åbnede vinen ved bordet, hældte lidt af vinen over i et glas, snusede til det for at tjekke, om vinen var i orden og først derefter hældte vin op i mit vinglas. Det er et tydeligt tegn på, at tjeneren ved, hvad han/hun laver, for det er restaurantens ansvar, at vinen er i orden, inden den bliver serveret. Den der mærkelige vane med, at tjeneren hælder vinen op til gæsten for at få vedkommende til at smage først på vinen – det er jeg slet ikke til. Det bør være restauranten, der tjekker og kvalitetsstempler vinene, og mener de, at man vælger en helt forkert vin til den mad, man har bestilt, så bør de også sige det.

Restaurant Fusion, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aalborg, hovedretDer var ikke så meget asiatisk over hovedretten. Her fik jeg kalveryg, der blev serveret sammen med brændt løg, grillet mini-squash og galangasauce. Kødet var tilberedt helt perfekt, og grøntsagerne supplerede det møre kød med en fin, mild smag, der ikke kom til at virke tung i sommervarmen. Med få ændringer kan denne ret hurtigt gøres til en vinterret, men denne friske, sommerlige version faldt i vores smag.

Som I nok kan gætte, fik jeg et glas rødvin til denne ret – og nej, navnet på den fik jeg desværre heller ikke skrevet ned.

Restaurant Fusion, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aalborg, predessertVi nød udsigten ud over vandet og hele havnefronten, hvor der tilsyneladende er mange mennesker en helt almindelig tirsdag aften. Der var i hvert fald mange, der benyttede den lune aften til at løbe eller gå en tur langs vandet.

Mens vi kiggede ud, dukkede tjeneren pludselig op med en lillebitte servering, der viste sig at være en pre-dessert bestående af mangosorbet og pufsukker. En sjov lille mundfuld, hvor pufsukkeret ganske vist ikke var revolutionerende – det trick er blevet brugt på mange restauranter de senere år – men der var stadig en vis barnlig glæde over den sprøde, poppende fornemmelse i munden.

Restaurant Fusion, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aalborg, dessert Aftenens sidste servering var denne æbleservering bestående af æbleiscreme, æblesifon, tynde skiver af æble, sprøde – nærmest brændte – makroner og citrongræs. Både æblestykkerne og de meget sprøde makroner var med til at give desserten struktur, så den ikke blev for blød, og især æbleisen var blid som silke. Meget fin dessert.

Jyderne kan bare noget med service – eller også har jeg bare været meget heldig med de restauranter, jeg har spist på, når jeg har været i Jylland. Jeg synes i hvert fald altid, at jeg får en utrolig god, behagelig og hyggelig betjening, når jeg spiser på jyske restauranter, og Restaurant Fusion var ingen undtagelse på dette punkt. Servicen var professionel, opmærksom og med et smil på læben, og vi følte os godt behandlet.

Maden var der ikke noget at udsætte på. Den var vellavet, og råvarerne var nøje afstemt med hinanden, så de komplimenterede hinandens smag og gik op i en højere enhed.

En treretters menu koster 405 kroner, så maden er ikke helt billig, men pris og kvalitet passer ikke desto mindre godt til hinanden. Der var meget at vælge imellem, når man kiggede på vinkortet, men det stod noget sløjt til, hvis man blot skulle have et enkelt glas vin – her prioriterede restauranten at sælge vin per flaske, og det går altså ikke, når vi kun er to personer, og den ene skal køre bil bagefter.

Restauranten får fem stjerner med en pil op. Det er kun manglen på vin på glas, der trækker ned, for alt andet fungerede til UG den aften. En varm anbefaling herfra.18 thoughts on “Restaurant Fusion”

  • Vi var meget positivt overraskede – til trods for at vi havde læst godt om stedet.

   Mange tak! Det er også sjovere at tage billeder om sommeren, hvor lyset ofte er helt perfekt. Gruer lidt for restaurantbesøgene om vinteren 🙂

 • Hvor er det dejligt at læse, at i har fået god betjening og god mad. Synes at det er alt for tit man oplever uhøflig og uopmærksom betjening når man er ude at spise i Aalborg… Og mig som elsker at spise ude når man selv bliver uinspireret i køkkenet.
  Må prøve Fusion næste gang vi spist ude så 🙂

  • Uha, jeg håber ikke, at vi blot var heldige. Men vi fik i hvert fald ganske god betjening den aften 🙂

 • Havnefronten er fantastisk om sommeren – altid masser af mennesker!
  Godt i valgte fsion – Restaurant panorama, som ligger lige ved siden af fusion, så vidt jeg husker, havde vi en meget dårlig oplevelse med, og jeg fortryder stadig vi ikke tog på fusion i stedet. Betjeningen var ubehøvlet og nærmest ikke-eksisterende, og maden var middelmådig. Den vil jeg i hvert fald ikke anbefale 🙂

  • Ok! Det er skrevet bag øret 🙂
   Vi havde også set på et par andre restauranter i Aalborg, men de havde desværre sommerlukket. Det gjorde nu heller ikke så meget, når vi fik en rigtig god oplevelse hos Fusion 🙂

 • Jeg har tidligere boet i Aalborg og Restaurant Fusion er på listen over mine bedste spiseoplevelser i byen. Maden sidder altid i skabet, men det er især betjeningen, som du også nævner, der hiver oplevelsen op – mage til engageret og vidende personale skal man lede længe efter – efter min mening er det næsten lige så vigtigt som maden. De har også super lækre cocktails.
  Kommer du forbi Aalborg en anden gang kan Restaurant Mest også anbefales – fransk bistro når det er bedst!

 • Sikke en fantastisk oplevelse! Jeg synes, man ofte oplever dårlig service på restauranter – desværre – som min oplevelse på Peter Lieps i fredags.

  • God service kan virkelig løfte et restaurantbesøg til noget mindeværdigt – og lige så det modsatte 🙂

 • Fusion er helt klart en af min mand og mins favoritter i Aalborg – vildt god service, lækker mad og så en helt fantastisk sommelier (han har bare styr på det dér med servering). De bedre restauranter i Aalborg synes jeg egentlig har generelt god service – lige med undtagelse af Mortens Kro. Husk også at kigge ind på Mest en anden gang – super lækker fransk bistro, som vandt en Gericke forrige år.

  • Mest og Mortens Kro tjekkede vi også, men de havde desværre begge lukket den dag, vi var i Aalborg. Oh well – endnu en god grund til at suse nordpå en dag 🙂

  • De var ikke så store nej – men det passede godt til appetitten sådan en varm sommeraften – vi havde i hvert fald ikke behov for mere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *