Il Santo Bevitore

Fredag aften spiste vi på en restaurant, som værtsparret havde sørget for at reservere bord på. De forsøgte ikke at rose det for meget inden, så vores forventninger ville være uoverskueligt store, men det var tydeligt, at vi kunne vente os noget godt. Restauranten er italiensk men med et twist, så maden var lidt mere eksperimenterende end det almindelige bondekøkken. Det var meget svært at vælge på menukortet, for alle retter så spændende, men jeg endte med at tage tre retter – som til gengæld var rimelig store og ret mættende, så det krævede lidt stædighed at komme igennem. Men det var fremragende!
Il Santo Bevitore, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Firenze Jeg havde valgt en aspargesrisotto med blåskimmelost til som første ret, og det en god men også lidt for stor portion. Aspargessmagen kom fint igennem, og den kraftige ost lå i en kugle, så jeg selv kunne dosere, hvor meget af den jeg ville have ad gangen. Det passede mig godt. Retten blev dog lidt voldsom i den mængde, men smagsmæssigt var den fin.
Il Santo Bevitore, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Firenze

En af de andre havde valgt en tallerken med ost, skinke og andet godt, og her fik jeg også lov til at smage lidt. Der var en umanerlig kæk pæremarmelade til, der havde et strejf af sennep – virkelig virkelig lækker og noget, jeg må prøve at lave på et tidspunkt. Den kunne jeg snildt blive afhængig af. Jeg tror, osten var en pecorino, og både den og skinken var så skønne, at de sagtens kunne spises uden pæremarmelade, men det nænnede jeg alligevel ikke – to lækkerier på én gang er meget bedre!

Il Santo Bevitore, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Firenze

Til hovedret fik jeg grillet blæksprutte. Det seneste år har jeg flere gange forsøgt at huske på at bestille fisk, når vi har spist ude, men lidt for ofte er der også mange andre spændende ting på menukortet, så jeg får ikke gjort det så tit. Nu var chancen der så for at få blæksprutte – og ikke som de der kedelige friterede elastikker – så det måtte jeg jo prøve. Jeg troede så, at det ville være en række bittesmå blæksprutter, så jeg gloede noget, da denne krabat kom på bordet (den fyldte halvanden gang min knyttede hånd). Men den var virkelig, virkelig veltilberedt! Blæksprutten var nærmest glaseret uden på og mør og lidt fast på samme tid. Den mættede godt men slog samtidig ikke så hårdt, at det blev kvalmende. Absolut en af de bedste hovedretter, jeg har fået i lang tid. Jeg elsker, når jeg får en uventet god og ny madoplevelse.

Il Santo Bevitore, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Firenze

På det her tidspunkt var jeg rigelig mæt, men vi kunne jo ikke gå derfra uden at få dessert. Igen var det svært at vælge, men jeg gik efter en let ret, så jeg ikke skulle give fortabt undervejs, og jeg fandt en yoghurt mousse med bærcreme til samt friske bær. Meget lækker og sødmefuld på en naturlig måde. Gemalen kastede sig over en ret spændende dessert med ananas-basilikum is, og den smagte overraskende godt. Vi var noget forbløffede over, at den kombination kunne være så god, og igen – det er noget, jeg må eksperimentere med på et tidspunkt!

De andre drak et glas grappa som afslutning, men det sprang jeg over. Jeg nippede dog til gemalens glas og blev enig med mig selv om, at det smagte som at drikke et glas finsprit og derefter bide i en dørkarm! Så den slags spiritus er spildt på mig.

Hele herligheden – inklusiv vand samt en flaske rødvin til deling – kom til at koste 90 euro parret, og det er ret billigt i forhold til den kvalitet, vi  oplevede. Det sted fortjener fem stjerner ud af seks, og jeg kunne snildt finde på at spise der igen, hvis jeg liiiige kom forbi Firenze.16 thoughts on “Il Santo Bevitore”

 • Hvor ser det spændene ud alt sammen.

  Og ja, blæksprutte kan virkelig være godt, når det er lavet rigtigt.

  Fed beskrivelse at det sprut der hihihihihi… tænker lidt over hvornår du mon har bidt i en dørkarm hihihihi

  Hyggehygge
  Marianne

 • Uhmmm hvor ser det bare lækkert ud det hele -super glad for at du lige anmelder 🙂

  Og så grinte jeg lige højlydt af din beskrivelse af Grappaen… har aldrig smagt det selv, men blir næsten nødt til det, og så derefter bide i dørkarmen og sammenligne 😛

  Altid rart at komme til din blog 🙂

 • Hvor lyder det som en pragtfuld oplevelse, selv om du vist blev overmæt:)
  Jeg ville gerne prøve sådan en blæksprutte, den lyder skøn!
  Jeg har aldrig smagt Grappa, og det skal jeg vist heller ikke, slet ikke efter den beskrivelse:) – jeg er i forvejen ikke vild med stærk spiritus.
  Knus
  Vibeke

 • Haha.. fin beskrivelse af Grappaen ;D
  Tror jeg også ville springe over den.

  Det hele ser lækkert og spændende ud.

  Og efter 4 indlæg af din hånd, så ryster jeg næsten ikke mere 😉

 • Den risotto ser da superlækker ud…MUMS….

  Tusind tak for fødseldagshilsen hos mig. Jeg havde en dejlig dag/aften og fik lige hvad jeg havde ønsket mig :-))

 • Jule Mig – det var også en glædelig overraskelse med de mange nye detaljer og twists.

  Og det med dørkarmen… æhm… går vi let henover… 😉

 • Litzy – jeg skal med glæde gøre det en anden gang, hvis det betyder lige så gode restaurantbesøg – nuij, det var godt 🙂

  Og sig ikke, at du ikke var advaret, når du har forsøgt dig med grappaen – it is eeeevil 😉

 • Vibeke – jeg tror, vi alle sammen godt ville bæres hjem efter det måltid 😀

  Jeg tror også, at langt flere mennesker ville kunne lide blæksprutte, hvis de fik sådan en udgave her – i stedet for de elastikker, man normalt kan købe på frost.

 • Hanne – ja, der tillod jeg mig lige at være kræsen. Jeg er ellers rimelig åben over for de fleste smagsindtryk, men der gik grænsen altså 🙂

  Det kan være, at jeg når et indlæg mere i aften – og ellers venter der flere i morgen 😉

 • Annettes – den var dejlig cremet og ret smagfuld. Jeg kunne måske godt have brugt et eller andet sprødt til – lidt salat eller krydrede kiks, men retten i sig selv var ganske god.

  Godt at høre – ens fødelsdag skal jo helst være en rigtig dejlig dag 🙂

 • Wow, det ser godt nok lækkert ud. Jeg er helt vild efter at få sådan en blæksprutte. Grappa er godt nok heller ikke lige mig, og for fremtiden vil jeg tænke på en dørkarm når jeg får det budt 🙂

  Lækre billeder fra Italien. Den der blomsterpassage er da fuldstændig overvældende. Tak for turen, det var fedt at være med på en kigger 😀

 • Det er jo et gastronomisk eventyr I har være på!
  Og måske især de to desserter synes jeg lyder utroligt inspirerende. Tak for turen, Piskeris, det har været en fornøjelse at læse om jeres oplevelser 🙂

 • Hvor ser det fantastisk ud! Jeg tror dog ikke jeg havde været så modig som dig og bestilt blæksprutte 🙂 Jeg kan godt se at det ser lækkert ud og som du beskriver det, lyder det også godt, men alligevel…..

  Den pæremarmelade lyder skøn, jeg glæder mig til at se dit eksperiment, det kan jo være at jeg bliver så (over)modig, at jeg også kaster mig ud i det…..

  Første gang vi var på skiferie i Canazei havde vi en stamrestaurant. Den første aften gav værtsparret os en grappa og selvom min kæreste og hans kammerat ikke kunne lide det, fik de ikke sagt fra – så de fik en hver aften, fordi værtsparret jo troede at de godt kunne lide det 🙂 Kæresten skulle så drikke 2, for jeg havde heller ikke fortalt at jeg ikke drak, så jeg fik også en….

  Mange hilsner
  Birthe

 • Klidmoster – mange tak – og skulle det være en anden gang 😀

  Det var en ret god tur, og vi er glade for at være blevet inviteret til byen. Det var især rart at være i Italien på et tidspunkt, hvor temperaturerne endnu ikke er sneget sig over 30 grader, og hvor stedet er helt overrendt af turister. Det må jeg prøve igen!

 • NYBH – jeg er ret glad for, at jeg gjorde det, for den overraskede meget positivt. Jeg har købt noget pæremarmelade med hjem, som jeg vil forsøge mig lidt med. Desværre kunne jeg ikke finde noget, der lod til at være det samme som restaurantens udgave, men så må jeg se, om jeg kan peppe denne her lidt op 🙂

  Hehe, jeg har lidt ondt af din kæreste – to glas grappa hver aften skal man ikke spøge med! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *