Neighborhood

Neighborhood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanameldelse, restauranter i KøbenhavnVesterbro har fået en ny, hip restaurant, og selvom det primært er pizzaer, der er på spisekortet, så kan Neighborhood ikke ligefrem kaldes et pizzeria i klassisk forstand. Neighborhood er nærmere en pizza- og cocktailbar, hvor du lige kommer forbi og nyder et par cocktails og/eller en pizza. Det er ikke muligt at reservere bord i forvejen (noget, der godt kan være lidt frustrerende for planlægningsmennesker som mig), så du skal være forberedt på, at der godt kan være ventetid, inden du kan få bord.

Jeg havde lokket gemalen til at møde mig på Neighborhood efter arbejde, og mens jeg ventede på ham – og på at få bord, da der var 30 minutters ventetid på det tidspunkt – nød jeg en Pumpkin Sour – en drink lavet på mørk rom, græskarsirup, citron og æggehvide. En ret mild drink – både med hensyn til smag og alkohol. Jeg havde egentlig frygtet, at drinken var for kraftig og sød, men det var nærmest omvendt. Hvis det stod til mig, blev der lige skruet lidt mere om for smagsintensiteten i denne drink – inkl. lidt mere alkohol.

Ventetiden blev forlænget, og vi endte med at vente ca. 40 minutter, før vi endelig fik et bord. Det er lige lovlig længe.

Neighborhood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanameldelse, restauranter i KøbenhavnVi bestilte to forskellige pizzaer, og meningen var, at vi skulle dele, men da det kom til stykket, blev der kun udvekslet et enkelt stykke, for vi var begge vilde med lige præcis den pizza, vi selv havde bestilt.

Jeg tog en Coriander Chicken, som bestilt af hvidløgsstegte kyllingestykker, stegte svampe, bøffelmozzarella, tomatpesto, koriander og cherrytomater. Der var også lagt en lille salatblanding på et stykke af pizzakanten – men det kommer der på alle pizzaer.

Pizzabunden var ultratynd, så selvom pizzaen så intimiderende stor ud, lykkedes det mig næsten at spise op. Jeg måtte dog levne noget af kanten, som i øvrigt også var lidt af en oplevelse. Store dele af pizzakanten var boblet op, så pizzaen så enorm ud, men det viste sig, at kanten var ekstrem sprød, og vi endte med at spise den som en slags snack sammen med pizzaerne (!).

Selve fyldet på min pizza var… gudespise. Hold op hvor smagte det godt! Råvarerne var perfekt afstemt, så smagene smeltede sammen til en vidunderlig lækker pizza. Hvis jeg kunne spinde, havde jeg gjort det 🙂

Neighborhood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanameldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen fik en smuk efterårspizza i form af en Pumpkin Chorizo, der bestod af chorizopølser fra Holbæk Slagtergård, rosmarin- og timianstegte hokkaido græskar, Røde Kristian ost, persilly, cherrytomater og mascarpone. Igen en rigtig spændende smagskombination, hvor de krydrede pølser fungerede rigtig godt til de søde græskar og den fede mascarponecreme.

Neighborhood, restaurant, restaurantanmeldelse, madanameldelse, restauranter i KøbenhavnJeg nød en Red Beets til maden – en drink bestående af tør gin, hjemmelavet rødbedejuice og salvie. Her var der skruet lidt mere op for smagen, hvilket klædte drinken, og den havde en fin balance, så rødbeden hverken blev for voldsom, for sød eller for ‘jordet’ i smagen.

Neighborhood kan i sandhed lave gode pizzaer. De koster dog også derefter – 135 kr pr. styk. Til gengæld er de så lavet på økologiske råvarer og er både eksperimenterende og utrolig spændende.Nu køber jeg sjældent pizza (jeg foretrækker at lave dem selv, da det er billigere og bedre end Roskildes nuværende pizzeriaer), men skulle jeg spise et pizza et sted, så ville jeg gå efter Neighborhood. Blev jeg bedt om at udpege de tre bedste pizzaer, jeg har fået i mit liv, så ville den kyllingepizza, jeg spiste denne aften, helt sikkert være på listen.

Jeg var til gengæld ikke så imponeret af de drinks, jeg fik denne aften. Stedet har et ret interessant udvalg af drinks, men de, jeg fik, var lige lovlig afdæmpede og kunne godt have tålt lidt mere alkohol. Og jeg er ellers ikke til særlig sprittede cocktails, men her blev det lige lovlig forsigtigt. Det skal dog siges, at gemalen var glad for de drinks, han fik. Han prøvede en Peas’ N Bees samt en Thyme Well Spent, og her var smagene både interessante og godt afstemt.

Selvom drinksene ikke helt levede op til forventningerne, og selvom den lange ventetid var irriterende, så ender jeg alligevel med at give fem stjerner til stedet. De pizzaer var ventetiden værd, og er du på de kanter, så kan jeg varmt anbefale, at du kigger forbi Neighborhood for at sætte tænderne i byens – måske – bedste pizza.1 thought on “Neighborhood”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *