Foderbrættet

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnLige før jul skulle jeg i teatret sammen med en af mine venner, og vi havde selvfølgelig brug for lidt mad inden. Vi valgte at besøge Foderbrættet på Vesterbro, som jeg havde fået anbefalet. Foderbrættet er et lidt pudsigt spisested – her er nemlig fokus på champagne, cocktails og hotdogs! Måske ikke ligefrem den mest almindelige kombination, men det var så også en af grundene til, at vi måtte prøve det, for det lød virkelig interessant!

Champagnen sprang vi over, men jeg blev selvfølgelig nødt til at prøve en cockatil. Jeg valgte en Cucumber Kill, der bestod af gin, absinth, agurk, citron, sukkersirup. En frisk og dejlig cocktail, hvor agurken fik lov til at smage igennem, uden at det blev for meget. Jeg syntes også, at det var rart, at man faktisk kunne smage spiritussen i cocktailen (uden at den blev ‘sprittet’ i smagen), for det savnede jeg ved flere af drinksene på Neighborhood.

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi valgte at lægge ud med et par ‘bar bites’ – dvs. mindre, snackagtige retter – mens vi ventede på vores hotdogs. Vi delte en portion corndogs med ketchup, sennep, ostedip samt en portion onion rings med bbq-sauce. Løgringene havde et syndigt tykt lag af pankorasp, men det blev på ingen måde så fedtet eller vammelt, som en så tyk panering ellers let kan blive. En herlig uartig mundfuld!

De små corndogs var fulde af smag – rigtig dejligt krydrede, og de passede fint sammen med de tre typer dyppelse, som de blev serveret sammen med.

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi havde bestilt to hotdogs hver. Jeg havde valgt de to forreste på ovenstående billede. Den første hed Toad og bestod af oksepølse med hvidløg, løg og koriander. Hotdoggen var toppet med pastinakcreme, svampe og friteret rødbede. En usædvanlig kombination – og en usædvanlig lækker hotdog! Den var lige mig. Med masser af smag, en fyldig creme og sprødhed fra rødbeden – mmm!

Min anden hotdog hed Mexidog og bestod af svinepølse med røget spæk, chili, jalapenos, cheddar og krydderier. Den var toppet med tomatsalsa, koriander, avokado og friteret banan. Også en spændende kombination, hvor det eneste kritikpunkt var, at tomatsalsaen følte ret kold i forhold til de andre elementer i hotdoggen. Men ellers en dejlig hotdog, som havde et fint, krydret spark i form af chili og koriander.

Foderbrættet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFoderbrættet har også et par enkelte desserter på menukortet. Det var vi dog ikke interesseret i, for vi ville godt slutte måltidet af med en cocktail mere, og da spisestedet også har en ret søde cocktails, var det oplagt at bruge en af disse som dessert. Jeg valgte Brown Sugar, som bestod af tequila, creme de cacao, fløde, angustura, chokolade bitter og friskrevet chokolade. En cremet, mild og sødmefuld drink, som udgjorde et perfekt punktum på en spændende og dejlig spiseoplevelse.

Jeg er rigtig glad for, at vi valgte at spise på Foderbrættet, for det var en meget positiv oplevelse – og heller ikke specielt dyr. Cocktails koster omkring 85 kr stykket (hvilket er meget rimeligt i forhold til niveauet i resten af København), og hotdogs koster ca. 56 kr stykket. Man sidder lidt tæt på Foderbrættet, når der er fyldt, men det er ikke værre end for eksempel Neighborhood, og lydforholdene er nogenlunde.

Jeg ender på 5 hotdogs… øh… stjerner… med pil op. Skøn fortolkning af fastfood mad!

10 thoughts on “Foderbrættet

    • Ja, jeg studsede også lidt, da jeg hørte om det første gang – men det var også med til at lokke mig til at besøge stedet 😉

  1. Jeg bryder mig ikke om (alm) hotdogs, men du lokker da med denne anmeldelse 🙂

    De bar bites lyder for lækre, og deres Italian stallion og mr. onassis skulle jeg nu nok få klemt ned 🙂

    Bliv endelig ved med anmeldelser af spisesteder, det er en luksus med de meget forskellige steder i besøger, der er flere steder jeg har på ønskelisten efter at have læst din anmeldelse 🙂

    • Det er jeg glad for at høre. Jeg nyder selv at læse andre madbloggeres restaurantanbefalinger og bruger dem ofte ifm. når jeg skal vælge, hvor jeg skal spise næste gang 🙂

  2. Pingback: Bindia - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  3. Pingback: Enomania - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *