Taphouse – Københavns største ølbar

Taphouse, ølsmagning, ølbar, restauranter i KøbenhavnI slutningen af foråret åbnede Taphouse – Københavns største ølbar. Og med største menes der antal øl på fad, for stedet har konstant over 60 forskellige øl på hanerne! Taphouse fokuserer på mikrobryg, så er du til de klassiske pilsnere fra Tuborg og Carlsberg, går du forgæves. Men men – der er så mange andre – og i mine øjne mere interessante – slags øl, at der er noget for enhver smag.

Jeg besøgte stedet en aften sammen med min belgiske ven, der selvfølgelig også interesserer sig for øl. Det var i øvrigt hende og hendes mand, jeg var på Øl & Brød sammen med for nylig. Vi har meget forskellig smag i øl – hun er til de lyse, bitre øl mens jeg foretrækker de fyldige, mørke øl, hvilket kun gjorde oplevelsen sjovere, da vi så fik smagt nogle ret forskellige øl.

Taphouse, ølsmagning, ølbar, restauranter i KøbenhavnTaphouse har som sagt over 60 forskellige øl på hanerne – 61 den aften, vi besøgte stedet. Der var temmelig mange pale ales på fad, hvilket ærgrede mig lidt, da jeg ikke bryder mig om den øltype, men udvalget skifter som sagt løbende, og jeg kan se på barens hjemmeside, at deres nuværende udvalg i langt højere grad passer til mine smagsløg.

Det viste sig, at det er muligt at få en lille smagsprøve, inden du køber en øl, så du behøver ikke at være bekymret for, at du får købt en øl, du ikke bryder dig om, og det gør det endnu lettere at prøve nye, spændende øl. Vi smagte på flere forskellige, og der var nogle ret spændende – og specielle – øl imellem. Jeg så også et par engelske ciders på kortet, men nu var det først og fremmest øl, jeg ville smage, så jeg modstod fristelsen.

Taphouse, ølsmagning, ølbar, restauranter i KøbenhavnDet eneste, der skuffede mig lidt ved stedet, var selve indretningen. Den var meget enkel og praktisk og slet ikke så hyggelig, som jeg havde håbet. Nu var jeg i godt selskab, så det gjorde ikke så meget, men jeg savnede lidt følelsen af at have lyst til at være der hele aftenen.

Jeg synes, det er rigtig fedt, at København har fået en ølbar som Taphouse. Jeg har tit savnet et mere interessant øludvalg, når jeg har været i byen, for her er det oftest de almindelige pilsnere – danske eller udenlandske – der dominerer billedet. Og pilsnere siger mig ikke så meget. Samtidig er der hos Taphouse rig mulighed for at udforske varieteten hos de danske og udenlandske mikrobryggerier, for ølbaren har virkelig gjort noget ud af at have en bred vifte af øl fra de små bryggerier. Respekt for det.2 thoughts on “Taphouse – Københavns største ølbar”

  • Det lyder spændende og ville lige være noget for min hjertenskær – han er en stor ølentusiast 🙂 Kan man også få noget at spise på Taphouse?

    • Jeg mener, jeg så et skilt, der reklamerede for et par sandwiches, men ellers er det desværre ikke noget, de gør sig i. Det ville ellers være skønt med et lille udvalg af forskellige hapsere eller mindre måltider 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *