Restaurant Fishmarket

Fishmarket, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Fishmarket har gennem flere år stået på min ønskeliste over spisesteder, jeg gerne vil prøve, så da en af mine venner for nylig foreslog, at vi skulle spise der, så slog jeg til.

Fishmarket ligger tæt på Kongens Nytorv i København i nogle små lokaler, men vi fandt heldigvis et bord, hvor vi kunne sidde nogenlunde for os selv.

Som navnet antyder, så serverer Fishmarket naturligvis fisk og skaldyr, men der er dog også lidt kød på menuen, hvis nu en af gæsterne i selskabet ikke er til ’havets frugter’. Priserne er derfor heller ikke helt lave, men det behøver dog heller ikke nødvendigvis at blive så dyrt, som jeg først frygtede.

Jeg overvejede kort, om jeg skulle bestille to forretter og undlade hovedret, så jeg var sikker på, at der også var plads til dessert. Jeg havde dog forelsket mig i en forret med blæksprutter (for dem er jeg ret glad for), og da skaldyrsforretter oftest er ret små, så tænkte jeg, at jeg hellere måtte gå den traditionelle vej og bestille en forret og en hovedret.

Fishmarket, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer kom kuvertbrød på bordet – sammen med smør samt en creme lavet på… åh, det kan jeg simpelthen ikke huske, men jeg mener, at der indgik tørrede skaldyr eller fisk i det. Uanset hvad smagte det stærkt vanedannende!

Fishmarket, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnForretten var som sagt stegt blæksprutte serveret på en majspuré, der helt sikkert havde set noget fedtstof. Jeg blev meget overrasket over størrelsen – portionen var ca. fire gange så stor som forventet – men det gjorde bestemt ikke noget, når det smagte så godt. De grillede blækspruttestykker havde den helt rigtige spændstighed og en fin krydring af chili, allehånde og ingefær, mens den fyldige majspuré var syndigt lækker! Mmm.

Fishmarket, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnEfter forretten var jeg dog lidt bekymret, for hvis Fishmarket fortsatte stilen med store portioner, så var jeg ikke sikker på, at jeg ville kunne spise hele hovedretten. Heldigvis var denne i en lidt mere normal størrelse – om end stadig til den gavmilde side. Her fik jeg stegt pighvar med små nye gulerødder og løg samt en pighvarfumé. En dejlig anretning, hvor de nye friske grøntsager klædte det milde fiskekød ganske godt. Jeg syntes dog, at gulerødderne var lige lovlig al dente – de kunne godt have brugt et par minutter mere og stadig have et tilpas bid.

Jeg kunne nogenlunde spise op, men nu var jeg så også mæt – meget mæt. Jeg droppede desserten, men min ven spiste en jordbærdessert, som hun var godt tilfreds med.

Maden var absolut en positiv oplevelse. Forretterne – både min og min vens – var ret store, men det blev tilgivet, når nu de var så gode. Til gengæld vil jeg så en anden gang nøjes med to forretter hos Fishmarket. Jeg syntes, at pladsen var lidt trang i restauranten, og det er nok ikke et sted, hvor jeg vil komme med et større selskab, for jeg ville være bange for, at lydforholdene ville være for dårlige. Til to personer er det dog ikke noget problem.

Jeg ender på fem (sø-)stjerner til Fishmarket.



2 thoughts on “Restaurant Fishmarket”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *