Restaurant Iluka

Restaurant Iluka

Jeg opdagede for et par dage siden, at jeg havde glemt at blogge om vores besøg på Restaurant Iluka i sidste måned, så her kommer en lille stemningsbeskrivelse.

Iluka ligger i det centrale København og baserer deres madlavning på superfriske fisk, skaldyr og grøntsager. Kokken stammer fra Australien og har blandt andet arbejdet på Noma tidligere, hvilket sagtens kan ses på retterne, der alle bærer respekt for råvarerne.

Der er a la carte menukort, men man kan også vælge at tage seks retter til 695 kr (prisen er dog steget nu), og vi gjorde sidstnævnte. Jeg snuppede desuden den tilhørende vinmenu til.

brødkurv

Mens vi ventede på første ret, kom tjeneren forbi med lækkert hjemmebagt brød og smør. Og udover at det smagte dejligt så var det også et fint supplement til de små retter, som menuen bestod af.

Første servering var en gør-det-selv-ret. Den bestod nemlig af tynde tangblade, som man skulle fylde med den tilhørende fisketatar og rogn. Det kan let blive en lidt tør servering, men fisketataren var heldigvis tilpas fugtig til, at den hjemmerullede fiskeservering sagtens kunne spises. Fin lille gimmick (omend ret almindelig for tiden).

restaurant iluka, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Anden servering var meget smuk og indbydende. Jeg mener, at det var marineret sandart med en sauce lavet på brændt gulerod og orangevin. God kraftig smag fra saucen uden at den dog satte smagen fra fisken helt ud af spillet.

Næste var også en yndig og elegant størrelse. Her lå et stykke butternut squash på bunden af en dyb skål. Det var toppet med blæksprutte og lå i en sauce lavet på fiskerogn samt dryppet med tangolie. Nu er jeg ret glad for blæksprutte, så jeg var naturligvis ret begejstret for denne spændende ret. Både smag og konsistens gik op i en højere enhed.

restaurant iluka, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Den sidste ret inden hovedretten var til gengæld ret ukomplieret og ligetil. Den bestod nemlig af flækkede jomfruhummere, der var bagt med smør og drysset med persillestøv. Og det er altid et hit hos os!

Hovedretten var en deleret – og igen en, hvor vi skulle arbejde lidt for maden. Her serverede Iluka nemlig en hel fisk, der var dryppet med smør med tang samt forskelligt grønt på toppen. En meget enkel ret – og måske også lige lovlig underspillet til min smag, for jeg var mere til de små retter med flere nuancer.

Desserten var en tæt chokoladesorbet, der var toppet med en silkeblød marengs og… revet mælk? Det fik vi desværre ikke spurgt ind til, hvordan de havde lavet, men det var en dejlig mild dessert med en skøn mouth feel.

Restaurant Iluka har længe stået på min to-do-liste, så jeg var glad for, at vi endelig fik mulighed for at kigge forbi. Retterne var små men vellavede, og selvom jeg synes, at de kom lidt let omkring et par af dem (dvs. meget simple retter), så levede maden fint op til mine forventninger. Prisen er dog i den høje ende, så det er ikke lige et sted, vi normalt vil kigge forbi på en hverdagsaften.

Servicen var god, nærværende og med et lille glimt i øjet, og vi havde i det hele taget en ganske hyggelig aften.

Jeg ender derfor med fem stjerner til Restaurant Iluka.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.