Restaurant Kofoed
I mandags var vi atter til et Copenhagen Cooking-arrangement – denne gang på den bornholmske Restaurant Kofoed. De havde skruet et arrangement sammen med fem retter inklusiv vinmenu samt et løbende foredrag undervejs af formanden for Regional Madkultur Bornholm, Thorkil Boisen, som også er hovedmanden bag Boisen is. Han stod for at forklare lidt mere indgående om de råvarer, der blev brugt i retterne, samt om det generelle arbejde, som de bornholmske virksomheder har gjort for at dyrke madkulturen på øen og gøre den til et turistmål. Meget spændende og interessant.
Som en lille startsnack fik vi sprøde flæskesvær samt karamelliserede popcorn, der også havde fået et drys lakridspulver. Det sidstnævnte kunne vi dog ikke smage, men popcornene havde et så tyndt sukkerlag, at det smagte lækkert uden at blive kvalmt. Den nød vi sammen med et glas mousserende vin, som var blandet med en bornholmsk produceret likør – glasset kan ses på det øverste billede.
Mens vi ventede på første ret, kunne vi meget passende prøvesmage brødene. De blev serveret i muffinstørrelse, og det var godt, solidt brød med en dejlig krummestruktur og fin smag. Jeg mistænker dem for at have penslet brødene med smør, for de smagte ret syndigt og var meget sprøde i overfladen. Vanen tro var jeg mest til det mørke brød – dette her indeholdt også fennikelfrø, hvilket gjorde det endnu mere spændende.
Med brødet fulgte også en hjemmelavet smør, som var meget luftig og blød – en ren fornøjelse at smøre på brødet. Ikke at brødet som sagt manglede smør… men det smagte jo godt sammen…
Og så kom den første ret på bordet – en kammusling stegt i øl med tyndskåret sommertrøffel samt broccoli, agurk og urter. Blev ved serveringen overhældt med et skvæt blåmuslingebouillon.
Retten blev serveret med et glas roséchampagne, og den passede fint til den sommerlige forret, som var frisk, sprød og lidt ‘gylden’ i smagen på grund af øllet og den stegte kammusling.
Anden ret var en meget spændende fortolkning af den bornholmske klassiker, ‘Sol over Gudhjem’. Den blev ‘selvfølgelig’ serveret på et stykke granit – her i en form, så det lignede Bornholm – mens retten i sig selv var alt andet end forudsigelig. Der var selvfølgelig røget sild, og den blev serveret med en porcheret æggeblomme, en sellericreme og en løgcreme. maltchips samt den lækreste og smukkeste kinaradise, jeg til dags dato har smagt.
Retten blev serveret med en lys øl fra Svaneke Bryggeri, og vi var enige om, at den ikke alene passede godt til retten – det var også en dejlig øl, som ikke havde de bitre undertoner, som almindelige pilsnere ellers har. Jeg er normalt ikke så meget til lyse øl, men denne her kunne jeg nu godt blive lidt fan af. Restauranten havde formået at fortolke retten, så smagselementerne stadig var rigtige, men de kom i en helt anden form, og det var dejligt at se, hvordan kokkene havde leget med denne ret.
Hovedretten var et godt stykke oksemørbrad strøet med salt, helt nye og velsmagende kartofler, kantareller og en meget velsmagende sauce.
Til retten kom en dejlig rødvin, som vi var så imponerede af, at jeg fik skrevet navnet ned bagefter, så vi måske kan købe et par flasker en dag. Kødet var lige så mørt, som det skulle være, og råvarerne var i det hele taget af ret høj kvalitet. Alene de små kartofler fik os til at gispe af fryd!
Jeg var spændt på, hvad de ville finde på til osteanretningen – blandt andet fordi gemalen ikke er så vild med ost, men i stedet for de sædvanlige tre-fire stykker ost, fik vi en frisk hjemmelavet ost på kærnemælk og med ramsløg. Desuden var der maltchips med sesamfrø til og broken gel tang, og sidstnævnte var nu ret funky i smag og udseende – det vil jeg gerne lære at lave. Det var en fin måde at få ost på, og sammensætningen var så mild og rund i smagen, at de fleste anti-ostespisere ville kunne spise det alligevel. Vi fik en bittersød æblecider til fra Bornholms Mosteri, og den passede temmelig godt til retten.
Desserten var også en nyfortolkning af en klassiker – øllebrød – der her var skummet i sifon og serveret sammen med ølis og blåbæris samt en klat flødeskum. Der var drysset karse, friske blåbær og muligvis en spansk urt over, og det smagte interessant. Den tunge øl gjorde det mere til en efterårsdessert, men med det vejr, vi har haft de seneste uger, så passede det fint ind. Det var en forholdsvis sød dessert og ret ‘voksen’ i smagen, men den passede godt ind i menuen og var helt sikkert en god oplevelse.
Vi blev budt på kaffe og te samt små petit fours. De forreste på billedet ved jeg desværre ikke så meget om, og de var heller ikke så spændende – en smule flade og rugbrødsagtige i smagen – men de små flødeboller og de alarmfarvede skumfiduser var lækre og friske. Vi fik et glas Calvados til.
Det var en dejlig aften med masser af god mad og vin, og maden var generelt velsmagende og dygtigt tilberedt, ligesom der var plads til overraskelser og nye opdagelser. Vinmenuen var skruet godt sammen, og afstikkerne til henholdsvis en øl og en cider undervejs i menuen var kun med til at give en bedre smagsoplevelsen.
Der var ingen fejl undervejs, og servicen var – selvfølgelig – i top, og alligevel var der en hyggelig og afslappet atmosfære. Vi følte os meget forkælede og gik glade derfra – endnu en god oplevelse rigere.
Jeg kan ikke umiddelbart se, hvad der skulle trække ned, så jeg tror, jeg uddeler de ret sjældne seks stjerner.
Wouwwwww… Hold op for en skøn aften. Det hele ser fantastisk ud.
I har da bare fået de skønneste madoplevelser den sidste tid.
Vi ses jo lige om lidt 🙂 Glæder mig SÅ meget.
Hanne – ja, og jeg er allerede bagud med at blogge, og jeg kommer da helt håbløs efter det her i weekenden! 😀
Vi ses i morgen – Roskilde vil ikke være det samme derefter! 😀
OHHHHH MY GOD!!!!!
Hvor ser det bare helt forrygende ud.
Den lille appetizer lyder ret indbydende, selvom jeg ikke er så meget til karamel-popcorn og brød med fennikelfrø, det må jeg lave en dag, hvor hænderne (og kroppen) har fået det bedre 🙂
Jeg har forelsket mig i den ret med kammuslinger og øl – jeg elsker jo kamuslinger – og så oksemørbraden, hvor ser den smuk ud (kan man sige det om et dødt dyr?!?!)
Anyway, jeg har proklameret for kæresten at næste år tager jeg til hovedstaden i en hel uge, når der er CC. Han trækker lidt på smilebåndet, for han ved jo godt, at det vil jeg slet ikke kunne klare 😉
Mange hilsner
Birthe
Hold op hvor ser det flot ud…
Er ikke sikker på at jeg ville have modet til at spise det.. Men HOLD op det ser godt ud !!!
Hyggehygge
Marianne
Åh det lyder helt og aldeles fantastisk. Hvor er det skønt, at du får udforsket de mange gode tilbud og muligheder, som Copenhagen byder på. Kh Nadia
NYBH – hehehe, det var det også!
Jeg tror også, jeg vil kaste mig ud i noget fennikelbrød en dag. Sidste år bagte jeg rugbrød med anisfrø, og det er virkelig lækkert!
Og jeg tror nu godt, du kunne klare en uge – eller i hvert fald en halv. Om ikke bør du kraftigt overveje det, og så kunne det jo være hyggeligt, hvis du kiggede forbi 🙂
Jule Mig – jojo, det er slet ikke så farligt – og det smagte skønt! 😀
Foodfanatic – det er en restaurant, jeg har kigget på flere gange, så det var godt at få det sidste 'skub' i forbindelse med CC. Jeg skal helt sikkert også af sted til næste år, hvor de forhåbentlig har et lige så spændende program 🙂
Nej hvor ser det altså godt ud, og sikke tit i går ud og spiser “fint”..
Dejlige billeder, dejlige beskrivelser og i det hele taget, tak forde jeg måtte komme “med”.
Knus Irene
Simpelthen fantastisk at læse, Piskeris! Og jeg er målløs over, at man kan nyfortolke øllebrød til en dessert som den, du beskriver, skummet i sifon og serveret sammen med ølis og blåbæris. Et smukt skue!
Sidst jeg var på Restaurant Koefoed fik vi også de der boller, det er virkelig nogle af de bedste brød jeg har fået på restaurant. Som du også skrev så er de rimelig syndige .-) godt med smør.
Restaurant Koefoed kan helt klart anbefales, jeg syntes det laver spændende dansk mad med et twist.
Og lækkert ser det ud
ummhmm – og lidt misundelig igen
Knus til dig
Ja, programmet kommer jo ud i god tid, så må jeg bare igang med at spare energi op på kontoen – og det ville være super hyggeligt at kunne ses – og måske deltage i noget sammen 🙂
Mange hilsner
Birthe
Hvor ser det forbandet lækkert ud. Ja jeg er virkelig dybt misundelig på dig. Hvor ville jeg gerne havde siddet der og smovset lækker fin mad. Dejligt med den vin menu. Det kan jeg rigtig godt lide.
Mrs Cakeaholic – vi har lige haft lidt over en måned med både ferie og CC-arrangementer, så det er lidt ekstremt i forhold til, hvad det plejer at være – men det har nu været dejligt 🙂
Madame – ja ikke? Jeg var også virkelig positivt overrasket! Meget funky dessert 🙂
Hej Søren!
Hehe, det er næsten snyd med al den smør, men godt smager det jo 🙂
Jeps, det er skønt, at dansk mad kan være mere og andet end smørrebrød og frikadeller – dejligt at de tør fortolke gamle retter og lave dem så spændende 🙂
Signe – undskyld 🙂
NYBH – helt enig! Det kunne være superhyggeligt 🙂
Vibeke – hvis du kommer på de kanter, så er stedet helt sikkert et besøg værd 🙂