Restaurant Vigen

Restaurant Vigen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDe seneste år har jeg mange gange overvejet at spise på Restaurant Vigen, der ligger ved Roskilde Fjord. Restauranten ligger utrolig smukt med kig ud over fjorden, og priserne er i et fornuftigt leje. Alligevel var det først, da vi blev inviteret ud i forbindelse med en familiefødselsdag, at vi prøvede stedet for et par uger siden.

Vi fik lidt brød og en smagfuld tomatcreme med kapers i, som vi kunne nippe til, mens alle ved bordet valgte hvilke retter, de ville have.

Restaurant Vigen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeJeg valgte en skindstegt multe med hvide asparges, fennikel og syltet havtorn til forret, og jeg fik en flot anretning. Retten i sig selv var udmærket, hvor fisken dog var på kanten til at være for anonym, mens de hvide asparges til gengæld kandiderede til at være de bedste, jeg har fået denne sæson. En meget mild ret, som gerne måtte have fået lidt modspil fra en smule syre og lidt grønt på tallerkenen – jeg savnede noget frisk og sprødt. Men ellers en glimrende forret.
Restaurant Vigen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

Valget af hovedret var svært, for der var mange tiltalende retter på menuen. Jeg var tæt på at vælge lam, og den blev også valgt af de fleste andre i selskabet, men jeg endte med bagt escolar (smørfisk) med krydderurtegranulat, sprøde scorzonerødder samt tagliatelle med svampe og porrer. Det valg kom jeg ikke til at fortryde – sikke en lækker fisk! Portionen var relativ stor, men nu ligger fisk ikke lige så tungt i maven som rødt kød, og det var en sand fornøjelse at spise.

Der er ingen tvivl om, at lammeretten også var god – jeg smagte lidt fra en af de andre, som måtte levne, fordi portionen var ret stor – men den slog ikke den fantastisk smørfisk.

Da vi nåede til desserten, var jeg stærkt fristet af den kolde rabarbersuppe med vaniljeis og lakridstuille, men en af de andre i selskabet havde prøvet retten et par uger inden og mente, at suppen var for tynd og mild. Nu foretrækker jeg mad, hvor der er saft, kraft og masser af pondus i smagen, så jeg endte i stedet med pandekager med appelsincreme, mandelflager og vaniljeparfait. Gemalen tog så rabarbersuppen og måtte konstatere, at den var lige lovlig tynd. Mine pandekager var til gengæld ganske fine – en dejlig appelsincreme, der sammen med vaniljeparfaiten lagde sig som en fløjsdyne om de tynde varme pandekager og afsluttede en dejlig middag.

Det var en utrolig hyggelig aften på Restaurant Vigen, hvor vejret var med os, så vi kunne sidde udenfor. Min meget glade og energiske nevø sørgede også for, at jeg holdt formen ved lige, så mellem retterne legede jeg sammen med ham på det nærliggende græsareal. Derfor kan jeg heller ikke helt vurdere serviceniveauet hos restauranten, for jeg brugte for megen tid væk fra bordet. Umiddelbart hælder jeg til at give stedet fem forsigtige stjerner. Jeg diskuterede det med gemalen, som hældte mere til fire til Restaurant Vigen, da han dels fik andre retter end jeg (og var ikke lige så begejstrede for dem, som jeg var med mine valg), ligesom han mente, at serveringen fra tjenernes side ikke var helt oppe at ringe. Jeg kan som sagt ikke vurdere det sidste, så Restaurant Vigen er derfor vurderet til et sted mellem fire og en halv stjerne og fem stjerner.13 thoughts on “Restaurant Vigen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *