Klosterkælderen i Roskilde

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarJeg besøgte for nylig Klosterkælderen i Roskilde sammen med en af mine gode venner. Da jeg gik forbi ølbaren i det sene efterår sidste år, var jeg meget i tvivl om, hvorvidt det var et nyt sted, eller om jeg bare har været uopmærksom. Klosterkælderen ligger nemlig gemt lidt af vejen i Store Gråbrødrestræde, hvor jeg sjældent kommer. Jeg syntes ikke, at jeg havde lagt mærke til ølbaren før, men omvendt var der noget ved navnet, der virkede bekendt. I foråret – da jeg endelig besluttede mig for at undersøge sagen – fandt jeg så ud af, at ølbaren er ret ny, for den åbnede for et år siden. Til gengæld har der tidligere ligget en bar af samme navn i Roskilde tidligere, men det er nogle år siden efterhånden. Det var muligvis derfor, at jeg syntes, navnet virkede bekendt (uden at jeg dog nogensinde fik besøgt det gamle sted).

Nå, men tilbage til mit besøg hos Klosterkælderen. Det er en hyggelig ølbar, hvor der også er borde udendørs. Vi var der dog en lidt kølig aften og holdt os indendørs.

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarStedet har et rimelig bredt udvalg af øl på hane og på flaske. Dem kan man selvfølgelig vælge imellem, men man kan også tage et ‘smagebræt’, hvor man får seks forskellige øl fra hanerne. Det koster den nette sum af 95 kr, og det kunne vi naturligvis ikke stå for. Vi overlod det til bartenderen at sammensætte et smagebræt til hver af os – dog med et par stikord om, hvad vi godt kan lide.

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarMin ven og jeg har ret forskellig smag mht. øl. Hun er til lyse øl og gerne IPA, så det fik hun naturligvis.

Klosterkælderen, restauranter i Roskilde, ølbarJeg er mere til de mørke, fyldige øl – dog ikke nødvendigvis søde (og slet ikke om sommeren), så bartenderen blev bedt om at udvælge nogle med en vis bitterhed.

Og så gik vi i gang med at smage – både egne og hinandens. Der var én øl, der gik igen hos os begge, men ellers havde bartenderen fundet en bred palet frem af spændende øl. Jeg tror, den mest skuffende hos mig også var den mest kendte – nemlig Guinness. Den falmede noget i forhold til de andre øl. Der var flere af dem, der havde en god bitterhed fra kaffe og lakrids-noter, og jeg kunne også godt lide flere af vennens IPA’er. Der var til gengæld også et par af dem, der var baseret på de humletyper, jeg absolut ikke kan lide, men det kunne hun så.

Da vi havde nippet os igennem smagebrættet, valgte vi at snuppe en enkelt øl mere. Klosterkælderen kører med konceptet ‘månedens bryghus’, hvor de hver måned vælger et nyt bryghus, som man kan smage øl fra. I august måned var det norske Lervig, der havde æren, og vi snuppede hver en øl derfra.

Klosterkælderen er et hyggeligt sted, og jeg kan godt lide bredden i øludvalget samt muligheden for at sammensætte et smagebræt. Det er også en god idé med ‘månedens bryghus’, da giver mulighed for at lære nye bryghuse at kende (jeg havde for eksempel aldrig hørt om Lervig før denne aften), ligesom det hele tiden er med til at forny udvalget af øl.

Jeg synes, det er rigtig fedt, at der er kommet en ølbar i Roskilde – eller rettere en mere, for vinbaren Skänk, som jeg også er ret vild med, serverer også en del øl efterhånden.

Er du i Roskilde-området og gerne vil have andet end Carlsberg, så er Klosterkælderen et godt bud på en spændende øl-oplevelse.2 thoughts on “Klosterkælderen i Roskilde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *