Skänk – vinbar i Roskilde

Skänk, vinbar, Roskilde, restauranter i RoskildeTidligere i denne uge fik jeg endelig besøgt Skänk i Roskilde, og hold op hvor var det på tide! Vinbaren åbnede i foråret 2014, og siden da har jeg flere gange haft planer om at besøge stedet, men hvor det er blevet aflyst i sidste øjeblik. I denne uge lykkedes det, og det var en så god oplevelse, at jeg nu blot ærgrer mig endnu mere over, at der gik så lang tid før mit første besøg!

Skänk er en lille vinbar, der ligger tæt på Roskilde station. Stedet er hyggeligt indrettet med træbåse. Selve indretningen har jeg desværre ikke billeder af, da jeg ikke ville fotografere de andre gæster, men du kan se billeder af stedet på Skänks Facebookside.

Vinbaren byder på et bredt udvalg af vine (og såmænd også en række gode øl) herunder også et ganske godt udvalg af vin på glas. Min ven og jeg lagde ud med et glas rødvin hver, mens vi ventede på maden. Jeg tog et glas Chateau Ste. Michelle Columbia Valley Syrah 2011, som var beskrevet som en blid, blød og afrundet vin med flot fylde og masser af solmoden frugt. Jeg var lidt spændt på, om vinen ville blive for blid til min smag men blev positivt overrasket over, hvor balanceret og rund, vinen smagte. En dejlig vin med masser af frugt, men hverken for voldsom eller for sød.

Og her vil jeg gerne fremhæve en af de ting, der imponerede mig mest ved besøget. Ikke alene var samtlige vine, vi smagte denne aften, virkelig gode, velsmagende og i øvrigt serveret ved perfekt temperatur – de var også nøje beskrevet i det vinkort, man fik udleveret. Hver vin var beskrevet med 2-3 linjer, og hver eneste beskrivelse var spot on mht. den smagsoplevelse, vi havde. Virkelig fedt, at stedet havde gjort sig så meget umage på dette punkt – det var en god vejledning til de besøgende.

Min ven og jeg havde valgt et delebræt – en servering til 200 kr. i alt, hvor du får et bredt udvalg af pølse, ost, pesto og hjemmebagt brød. Man kan købe et par forskellige tapasserveringer, salater og sandwich. Udvalget er ikke stort, men vi var ganske tilfredse med kvaliteten af den tapas, vi spiste, og er niveauet det samme for resten af serveringerne, så kunne jeg godt finde på at prøve dem en anden gang.

Mens vi spiste, nød vi et glas rødvin mere. Denne gang valgte vi den samme – jeg mener, den hed Brazin Zinfandel Lodi 2011. Det var en dejlig kraftig og fyldig rødvin med smag af blommer og krydderier. En rigtig vintervin i mine øjne.

Snakken gik, og vi blev enige om, at vi godt lige kunne nå et glas mere, inden vi skulle gå. Min ven snuppede et glas øl, mens jeg benyttede lejligheden til at prøve et af stedets hvidvine. Jeg valgte Château Mas Neuf Blanc 2012, hvis smag blandt andet blev beskrevet som strejf af æbletærte, honningkage, ingefær, gyldne frugter, citroner og grønne pærer. Det kunne jeg ikke stå for, og det viste sig da også at være en ganske behagelig mild og sødmefuld hvidvin, som dog ikke var så sød, at det blev ren dessertvin.

Skänk er et hyggeligt sted, og jeg var meget positivt overrasket over udvalget af vine, som i den grad forførte mine smagsløg. Mmmm. Skulle jeg påpege noget, der kunne forbedres, måtte stedet godt udvide udvalget af retter lidt, og så savnede jeg også lidt muligheden for at slutte aftenen af med et glas portvin, dessertvin eller lignende form for sødt punktum.

Men bortset fra det var det en fornøjelse at besøge Skänk, og jeg har lovet mig selv, at det bestemt ikke bliver sidste besøg i år. Dejligt at Roskilde har fået denne perle af en vinbar. Fem stjerner med pil op herfra.

Skänk, vinbar, Roskilde, restauranter i Roskilde7 thoughts on “Skänk – vinbar i Roskilde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *