Restaurant Moehr

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeRoskilde har fået flere nye, spændende restauranter i løbet af de senere år – og såmænd også en ganske god vinbar. Mellem jul og nytår smuttede gemalen og jeg derfor forbi Restaurant Moehr, som åbnede for to-tre måneder siden.

Restaurant Moehr ligger i centrum af Roskilde og har valgt at fokusere på danske råvarer – med ganske få undtagelser – hvilket er et ganske sympatisk træk. Man kan vælge en fire retters menu til 385 kr, hvor det er køkkenet, der bestemmer sammensætningen, men da vi havde lyst til selv at gå på opdagelse i menukortet, valgte vi selv. Vi var dog i tvivl om, hvor mange retter man ‘burde’ tage, for vi havde ingen fornemmelse af størrelser, og vi blev ikke meget klogere af at spørge tjeneren. Til sidst endte jeg med at tage fire retter, så der var mulighed for at smage lidt forskelligt.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeVi fik nogle syltede umodne ferskner samt…

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde… nogle små friterede hapsere, der blev serveret med en svampemayo. Derudover var der selvfølgelig også friskbagt brød.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeMin første ret var denne lille delikate ret med saltet havtaske, porrecreme, syltet sommeragurk og stegt porre. Virkelig fin, mild smag og en fryd for øjet. Saltningen af fisken var meget fin og absolut ikke for kraftig, og det var en meget elegant forret.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeNæste ret var til gengæld ikke lige så fotogen. Den bestod af stegte kammuslinger med stegte løg, knoldgaltetand, sort trompet samt en mørk boullion (på svampe tror jeg). Smagen var ret mørk, kraftig og vinterlig – sådan set ganske fin til årstiden, men det var synd for kammuslingerne, der havde svært ved at trænge igennem i forhold til resten af rettens elementer. Her havde det været mere oplagt at bruge noget andet end kammuslinger, for rettens smag i sig selv var der ikke noget i vejen med – det virkede bare underligt at bruge en så mild råvare som kammuslinger.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeTredje ret sad dog lige i skabet – både smagsmæssigt og visuelt. Den bestod af stegt slethvar med selleri, rosenkål og persillesauce. En herlighed af grønne elementer, og der var ingen tvivl om, at retten havde fået både smør- og flødekærlighed. Det var en god og mættende ret, og så var portionen noget større end de to foregående, så havde jeg fået to retter af denne størrelse, kunne jeg sagtens have nøjedes med det.

Restaurant Moehr, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDen sidste ret – desserten – var jeg ret spændt på. Jeg havde nemlig set, at der var en dessert med gulerod, hasselnøddcreme og mælkechokoladeis, og den kombination lød så anderledes og spændende, at jeg selvfølgelig blev nødt til at prøve den. Det viste sig desværre at være aftenens skuffelse. Portionen var alt for stor, og elementerne fungerede ikke sammen. Der var alt for mange friske gulerodsstrimler i forhold til de andre elementer, og det blev lige lovlig salatagtigt, at de var friske og sprøde. Smagsmæssigt passede de heller ikke sammen med isen, og hasselnøddecremen fandt jeg først frem til, da jeg var nået over halvvejs, for den gemte sig som en lille klat på bunden af skålen. Alt i alt et yderst mystisk påfund, der ikke virkede på nogen måde.

Restaurant Moehr er en hyggelig lille restaurant i hjertet af Roskilde. Vi fik en glimrende betjening, og hvor tjeneren ikke kunne give et godt svar på, hvor mange retter man burde vælge, så var vedkommende til gengæld god til at anbefale vine til de forskellige retter. Her har Restaurant Moehr dog allerede hjulpet gæsterne lidt på vej, da der ud for en række af vinene i vinkortet er noteret hvilken ret, de passer bedst til.

Madoplevelsen var lidt svingende. Den første og den tredje ret var fantastiske. Den anden ret var glimrende, men kammuslingerne blev overdøvet af de øvrige elementer, mens desserten var skuffende.

Selvom oplevelsen på Restaurant Moehr ikke var helt så fantastisk, som jeg havde håbet på, så synes jeg bestemt, at stedet har potentiale, og jeg kunne godt finde på at kigge forbi en anden gang. Jeg ender på fire stjerner til Restaurant Moehr.

2 thoughts on “Restaurant Moehr

  1. Pingback: WHY Food and Cocktails - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  2. Pingback: Roskilde rykker på madfronten - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *