Pipers Hus i Roskilde

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRoskilde har efterhånden et ganske pænt udvalg af spisesteder, men jeg savner flere gode restauranter i mellemprisklassen. Det er en af grundene til, at jeg længe har ønsket at prøve Pipers Hus i Byparken, som åbnede for to år siden (ja, jeg ved det – det er ved at være et stykke tid siden). Pipers Hus ligger i den virkelig smukke park i en lille bygning, som man førhen kun kunne leje til private fester. Mange roskildensere (inkl. undertegnede) har længe undret sig over, hvorfor stedet ikke blev lavet om til almindelig restaurant, for det naturskønne område trækker i den grad folk til på alle tidspunkter af året. Så ja – det var en ganske positiv nyhed, da Pipers Hus åbnede. At jeg så har været lidt langsom mht. at få besøgt stedet, det er så ikke deres skyld.

Pipers Hus har åbent 10-22 alle dage, og jeg havde på forhånd besluttet, at vi skulle spise frokost der i løbet af efteråret, så vi samtidig kunne nyde udsigten til den efterårsklædte park. Mere om dette i slutningen af indlægget. Vi havde ikke bestilt bord, men det havde nok været en god idé, for selvom det var en helt almindelig fredag, så fik vi faktisk det allersidste bord, da vi dukkede op til frokosttid!

Pipers Hus kan byde på både brunch, salater og smørrebrød midt på dagen, og det var sidstnævnte, vi var interesserede i.

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi kunne ikke stå for tilbuddet om en frokostplatte til 165 kr, så det valgte både gemalen og jeg. Frokostplatten bestod af tomatsild med kapers og rødløg, fiskefilet med hjemmelavet remoulade, hjemmelavet hønsesalat med syltede rødløg, roastbeef med peberrod og pickles samt brie med farinsyltede valnødder. Hertil smør samt hjemmebagt rugbrød og hvedebrød.

Det er meget få gange, jeg har fået tomatsild, men det er altså en overset form for kryddersild. En dejlig kraftigt krydret tomatmarinade og lækkert med både kapers og rødløg til. Dernæst gik jeg over til fiskefileten, som spøjst nok var skåret til, så det lignede et stykke pizza (jeg gætter på, at de har haft nogle store fiskefileter, som de har skåret i mindre stykker, for udskæringen undrede mig). En udmærket remoulade som dog godt måtte have været lidt kraftigere i smagen.

Hønsesalaten sad lige i skabet, og kombinationen med de syltede løg var godt tænkt, for det gav lidt syre og sprødhed til retten. Til gengæld var roastbeefen med tilbehør den mest skuffende – både kød og pickles manglede smag, og peberroden var også meget mild, så jeg gætter på, at den ikke var friskrevet.

Vi sluttede af med en mild og relativ fast brie, som fungerer godt som afslutning på måltidet.

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelsePipers Hus skal også have ros for at have et fint udvalg at lokale øl på menukortet. Jeg kastede mig over en dejlig Red Cow fra Hornbeer, mens gemalen, der elsker IPA, kunne vælge mellem tre forskellige slags fra Herslev. God stil!

Jeg var meget tilfreds med den frokostplatte, vi spiste, for jeg syntes virkelig, vi fik noget for pengene. Bortset fra roastbeefen, der skuffede, så var de øvrige anretninger velsmagende og lækre, og det var fedt, at der var hjemmebagt brød til.

Vi havde dog én anke i forhold til restauranten, og det var de meget dårlige lydforhold, der var hos Pipers Hus. Støjniveauet var meget højt, og det var ind imellem svært at høre hinanden. Det er svært for stedet at støjdæmpe mere, end de har gjort, for jeg går ud fra, at de fortsat gerne vil have stedet til at ligne en hyggelig havepavillon, men der kunne godt sniges lidt flere tiltag ind i lokalerne, uden at det ville ødelægge indretningen.

Pipers Hus har også åbent om aftenen, og vi kunne se, at de ind imellem også har nogle særlige arrangementer – for eksempel i går, hvor der var lysfest i Roskilde centrum samt til Mortens Aften i november. Jeg kunne snildt finde på at besøge Pipers Hus igen – enten til frokost eller om aftenen – for det er et hyggeligt sted, og prisen er absolut rimelig.

Oplevelsen hos Pipers Hus var til fem stjerner.

Pipers Hus, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSådan ser Pipers Hus ud, når man kommer trissende i Byparken i Roskilde. I får dog også et par skud mere fra de nærmeste omgivelser, for de smukke efterårstræer var ikke til at stå for.

Efterår i parken efterår i Roskilde Efterår i Byparken4 thoughts on “Pipers Hus i Roskilde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *