Café Freunde i Trekroner

Café Freunde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeTidligere på ugen holdt gemalen og jeg en enkelt fridag, og her spiste vi frokost hos Café Freunde, der ligger i Trekroner ved Roskilde. Jeg har fået cafeen anbefalet af flere, men da den ikke lige ligger i nærheden af os, har jeg aldrig før besøgt stedet.

Café Freunde kan både byde på morgenmad, frokost og aftensmad, og så har de såmænd også ugens take-away-ret. Et ret klogt træk når de ligger på ruten fra RUC og op til Trekroner Station.

Selvom vi var der på en helt almindelig hverdag (her skal det lige tilføjes, at i Roskilde er der først vinterferie i uge 8), så var der næsten fyldt, da vi ankom. Det betød også, at støjniveauet desværre var ret højt, men det gik nogenlunde, da vi ikke sad så tæt på de andre borde.

Café Freunde, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeVi bestilte begge Freundes frokosttallerken, der bestod af hønsekødssalat med bacon, roastbeef med remoulade, peberrod og syltede agurker, pølse med syltede rødløg og tomater, to slags ost med friske bær og nødder til samt et lille stykke kage. Dertil kom en lille kurv med tre små halve stykker brød til hver.

Maden smagte glimrende – især hønsekødssalaten, som havde lidt bid og ikke var fedtet ind i tyk mayonnaise. Det var også positivt, at ostene ikke var det sædvanlige valg på cafeer (brie og/eller emmenthaler), og kagen havde en fin, let sødme. Jeg syntes dog, at portionen var ret lille. Nu var jeg ikke meget sulten, så det gik fint, men det undrede mig blandt andet, at brødportionen var så lille. Jeg vil gætte på, at man godt kan spørge efter mere, men det prøvede vi ikke af.

Frokosttallerkenen koster 139 kr. Det er ikke specielt billigt, når serveringen er så lille – især når nu Café Freunde ligger i Roskilde og ikke i København. Her synes jeg, at man får mere for pengene hos Pipers Hus, hvor frokostserveringen koster lidt mere, men hvor der også er væsentlig mere på tallerkenen, og hvor der er endnu mere fokus på, at tingene skal være hjemmelavede.

Jeg synes, det er dejligt, at der findes et sted som Café Freunde i Trekroner, for det er med til at give liv og aktivitet i området, og hvis jeg boede tæt på, ville jeg nok komme der ind imellem. Det er dog ikke nødvendigvis et sted, jeg vil køre efter, for jeg var ikke blown away af maden denne gang, men de har andre ting på menukortet, der frister. Blandt andet så deres burgere og sandwiches ret indbydende ud, så måske jeg smutter forbi igen en dag.

2 thoughts on “Café Freunde i Trekroner

  1. Jeg har faktisk været på caféen flere gange, blandt andet fordi jeg i første omgang også fik den anbefalet af et vennepar, som bor i opgangen klods op af caféen.

    Det er sjovt med din oplevelse omkring portions-størrelsen. De retter jeg har prøvet har nemlig det modsatte problem, de har været for store :-). Det gælder bl.a. deres burger og avocado-salaten.

    Det største problem er i mine øjne den helt igennem elendige akustik. Det er særligt et problem fordi der netop ofte er mange gæster der.

    • He, det er pudsigt! Men ja, deres burgere så også ganske velvoksne ud!

      Det er ærgerligt med støjniveauet, for det er trods alt en faktor, der betyder en hel del for spiseoplevelsen, og jeg er enig i, at det er for højt på stedet. Vi sad heldigvis ved et bord, der ikke stod så tæt på de andre, så vi kunne nogenlunde høre hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *