Maj: Canadisk mad

I denne måned har jeg et meget kort benspænd. Og det er måske meget godt, nu hvor jeg er kommet lidt sent i gang med det.
Jeg vil nemlig lave canadisk mad. Det er dog sværere at definere, end jeg først troede, hvilket jeg fandt ud af, da jeg talte med en canadier den aften, hvor vi spiste på Amago i Lissabon. Da jeg spurgte ham, om han kunne anbefale nogle canadiske retter, tøvede han, inden han sagde, at Vancouver, som han kom fra, ikke havde så meget til fælles med de øvrige canadiske områder. Men at de da havde en del gode indiske restauranter! Jeg blev ærlig talt lidt forvirret …
Jeg researchede bagefter på Canada og kunne konkludere, at de ikke har en lige så stærk nationalfølelse, som jeg troede (det er noget relativt nyt), og at landets provinser er langt mere forskellige (og gør en dyd ud af at være det), end jeg forventede. Så at definere nogle retter som særligt canadiske er sværere, end jeg regnede med.
Men. Der er selvfølgelig enkelte retter, som folk forbinder med Canada, så dem vil jeg prøve at lave de kommende uger.
Jeg vil sige at poutine og beaver tails er meget canadisk. Men ellers er det ret svært. En anden canadisk ting er Road kill. Mener der er en opskriftsbog på dette et sted. Spørgsmålet er så hvor man lige skaffer en påkørt elg eller lign. Mener også de har nogle spise orgier i deres sugar Shacks som kan være med store mængder foie gras etc. har også spist hos Joe Beef som er en institution i Canada. Her har Meridith Erickson lavet nogle gode kogebøger. Jeg har dem et sted.
Yes, poutine er også den ret, jeg mest er stødt på, når jeg har spurgt folk. Og så er der ganske rigtig nogle retter, hvor ingredienserne ikke er så lette at få fat på. Meen jeg er faldet over lidt bagværk, jeg vil teste 🙂
Spændende. Vil jeg glæde mig til. Har været der en gang, men ikke noget specielt vi fik
Jeg er tilmed blevet lidt forsinket på grund af en miniforkølelse, så jeg må indhente det i Kristi Himmelfart-ferien 😀