Asparges med urterasp

Asparges med urterasp

Asparges med urterasp er en dejlig og lidt anderledes forårsret. Jeg synes, at den passer bedst som forret eller let frokostret med brød til. Jeg fandt den dog i kogebogen ‘Brunch og andre lækkerier’, og så justerede jeg lidt på blandingsforholdene.

Det er en af de sidste retter, jeg nåede i forbindelse med ægge-benspændet (som jeg kunne fortsætte med i … virkelig lang tid). Det er dog snart tid til et mini-benspænd, men mere om det i weekenden!

Asparges med urterasp

forret til 2-3 personer

250 g grønne asparges
25-30 g smør
½ dl rasp
1 kogt æg
½ dl frisk persille, finthakket
lidt citronsaft
salt og peber

Smelt smørret på en pande. Tag ca. en spsk fra og drys derefter rasp på panden. Steg det ved mediumvarme i fem minutter og tag så panden af komfuret. Hak ægget fint og bland det i raspen sammen med persille. Smag til med salt og peber.

Kog de grønne asparges i letsaltet vand i et par minutter, indtil de grønne stængler lige akkurat er møre. Tag dem op af vandet og anret dem på tallerkener. Dryp smør over dem og pynt med urterasp. Slut af med at dryppe citronsaft ud over dem. Servér dine asparges med urterasp med det samme.

Note: En frisk og indbydende forret, som smagte dejligt. Den sprøde urterasp kunne bestemt noget. Du kan overveje at tilføje flere eller andre krydderier som for eksempel purløg eller dild, ligesom du også kan servere denne ret sammen med fisk eller skaldyr.



2 thoughts on “Asparges med urterasp”

  • Uh, du er lige et par dage for sent på den … eller vores asparges er tidligt på den. Vi spiste de sidste for et par dage siden 🙁 Urterasp og fisk lyder lidt som den ret, der hedder Schlemmerfilet på tysk. Det smager godt, og lige nu er der jo urter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *