Lun hokkaido-salat og svinekoteletter

hokkaido-salat, græskarsalat, salat, hokkaido græskar, græskar, timian, champignons, svampe, perlerug, hvidvinseddikeI weekenden fik vi denne enkle men lækre efterårsret – nemlig lun hokkaido-salat med øko-svinekoteletter til. Det er en af de ting, jeg elsker ved efteråret – at kunne eksperimentere med græskarretter, for det er en råvare, jeg for alvor har fået øjnene op for de senere år.

Jeg havde et par økologiske svinekoteletter i fryseren, som jeg havde lyst til at servere. De er købt hos Pers Griseri, hvor jeg også har købt lækker bacon og en god ribbensteg, og jeg har været ret tilfreds med kvaliteten, så jeg håber på at lave en udflugt dertil på et tidspunkt.

hokkaido-salat, græskarsalat, salat, hokkaido græskar, græskar, timian, champignons, svampe, perlerug, hvidvinseddikeDenne hokkaido-salat blev lavet ved at tage en tredjedel af et stort hokkaido-græskar, fjerne kernerne og skære græskarret i mundrette tern. Du behøver ikke at skrælle det først. Vendt ternene i lidt olivenolie og frisk timian og bag det på en bageplade beklædt med bagepapir i en halv time ved ca. 200 grader.

Kog imens 2 dl perlerug og skær ca. 100 g brune champignoner i tynde skiver. Steg champignonerne i smør et par minutter og vend dem i de kogte perlerug. Vend forsigtigt græskarternene i salaten og smag til med salt, peber og hvidvinseddike. Drys lidt frisk timian over din hokkaido-salat inden serveringen.

Vi nød den dejlige hokkaido-salat med to forskellige engelske øl – et par af dem, jeg ikke har nået at bruge til september-benspændet. London Pride var lige på kanten til at være for mørk i smagen – til gengæld havde den en tilpas sødme, der matchede ok med den søde hokkaido. Ingefærøllet var heldigvis ikke så ingefær-agtig, som jeg havde frygtet. Jeg er ikke til ingefærøl, men jeg syntes alligevel jeg burde prøve, og denne her var i den milde ende.

Og apropos benspænd – ja, så er det jo blevet oktober måned, og så venter der et ny benspænd lige om hjørnet…

15 thoughts on “Lun hokkaido-salat og svinekoteletter

  1. Hvor lyder det lækkert, Piskeris! Og de smukke farver i salaten ser dejlige ud. Det er en ret, de skal prøves også her, og så kan jeg slet ikke stå for navnet Pers Griseri 🙂

    • Tak skal du have! Jeg tror faktisk, at Pers gård ligger i retning af, hvor du bor. Jeg har dog købt ind i hans filial på Nørrebro, for det er lidt tættere på mig 🙂

  2. Uhm elsker græskar …. Både smag og farven. Mad man bliver glad af at se på og endnu gladere af at spise ….:)

  3. Det ser dejligt ud. Jeg har købt ind til retten, som vi skal have i aften. (Vi spiser altid sent!) Desværre lykkedes det mig ikke at finde perlerug, så alternativet bliver perlebyg. Mon ikke også quinoa kan bruges?

    • Perlebyg er også fint! Jeg bruger sjældent quinoa. Det kan til nøds bruges her, men jeg vil dog anbefale perlerug, perlebyg eller perlespelt 🙂

  4. Pingback: Vinderen af min kogebog | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *