Lun hokkaido-salat og svinekoteletter

Lun hokkaido-salat og svinekoteletter

I weekenden fik vi denne enkle men lækre efterårsret – nemlig lun hokkaido-salat med øko-svinekoteletter til. Det er en af de ting, jeg elsker ved efteråret – at kunne eksperimentere med græskarretter, for det er en råvare, jeg for alvor har fået øjnene op for de senere år.

Jeg havde et par økologiske svinekoteletter i fryseren, som jeg havde lyst til at servere. De er købt hos Pers Griseri, hvor jeg også har købt lækker bacon og en god ribbensteg, og jeg har været ret tilfreds med kvaliteten, så jeg håber på at lave en udflugt dertil på et tidspunkt.

Hokkaido-salat

Denne hokkaido-salat blev lavet ved at tage en tredjedel af et stort hokkaido-græskar, fjerne kernerne og skære græskarret i mundrette tern. Du behøver ikke at skrælle det først. Vendt ternene i lidt olivenolie og frisk timian og bag det på en bageplade beklædt med bagepapir i en halv time ved ca. 200 grader.

Kog imens 2 dl perlerug og skær ca. 100 g brune champignoner i tynde skiver. Steg champignonerne i smør et par minutter og vend dem i de kogte perlerug. Vend forsigtigt græskarternene i salaten og smag til med salt, peber og hvidvinseddike. Drys lidt frisk timian over din hokkaido-salat inden serveringen.

Vi nød den dejlige hokkaido-salat med to forskellige engelske øl – et par af dem, jeg ikke har nået at bruge til september-benspændet. London Pride var lige på kanten til at være for mørk i smagen – til gengæld havde den en tilpas sødme, der matchede ok med den søde hokkaido. Ingefærøllet var heldigvis ikke så ingefær-agtig, som jeg havde frygtet. Jeg er ikke til ingefærøl, men jeg syntes alligevel jeg burde prøve, og denne her var i den milde ende.

Og apropos benspænd – ja, så er det jo blevet oktober måned, og så venter der et ny benspænd lige om hjørnet…15 thoughts on “Lun hokkaido-salat og svinekoteletter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *