Lakseruller med dildcreme

Lakseruller med dildcreme

Vi har fået disse lakseruller til aftensmad, og de er naturligvis en del af månedens luksus-dåsemad benspænd.

Ok, det er måske ikke helt logisk, for et eller andet sted har jeg aldrig tænkt på, at man kan få grillet laks på dåse. Men det kan man! Og det opdagede jeg i forbindelse med dåse-benspændet, for jeg kiggede selvfølgelig forbi Torvehallerne for at hente inspiration (og købe ind til) månedens benspænd. Her fandt jeg grillet færøsk laks på dåse, så der kom et par stykker med hjem (sammen med noget andet, der nok kommer på bloggen inden længe).

Jeg kom til at tænke på, hvor lækkert den grillede laks ville være i friske forårsruller lavet på rispapir og grøntsager. Det blev derfor en let portion aftensmåltid (suppleret med lidt knækbrød og ost til dessert). Disse lakseruller vil dog også fungere som en aldeles fremragende frokost en af de kommende weekender.

Lakseruller med dildcreme

2 personer

4 store stykker rispapir
vand til at opbløde rispapiret i
1 dåse grillet laks (110 g)
4 spsk ærtecreme (lavet på kogte ærter, lidt vand og en smule salt)
lidt fintsnittede grøntsager – for eksempel spidskål eller broccoli

Dildcreme:
1 dl græsk yoghurt – eller 1 dl creme fraiche + 1 spsk Hellmann’s mayonnaise
1½-2 spsk finthakket frisk dild
lidt citronsaft
lidt salt

Opblød et rispapir i koldt vand – det tager 30-60 sekunder, før papiret bliver blødt. Jeg har et stort tærtefad, som jeg hælder et par cm vand i, og hvor rispapir-stykkerne passer fint til. Læg det bløde rispapir på et spækbræt (du kan eventuelt gnide det med lidt rapsolie, hvis du er bange for, at det klistrer fast). Læg lidt fintsnittede grøntsager, stykker af grillet laks samt en spsk ærtecreme på midten af rispapiret og rul det sammen til en rulle. Læg rullen på en tallerken og lav en mere, som du lægger på samme tallerken.

Rør ingredienserne til dildcremen sammen – sørg for at smage til med citron og salt, indtil du er tilfreds med balancen. Fordel et par spsk af dildcremen ud over dine lakseruller. Servér dem med det samme.

Note: Jeg havde helt glemt, hvor meget jeg holder af kombinationen af frisk dild og laks! Det er en skøn servering, og sammensætningen af grøntsager kan du helt selv bestemme. Hvis du kommer over i sommerperioden, er det jo oplagt at bruge grøn salat i stedet for kål.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *