Fisk i tomat-lime sauce

Fisk i tomat-lime sauce

Jeg serverede fisk i tomat-lime sauce tidligere på ugen, for jeg havde endelig taget mig sammen til at bestille lidt forskelligt varer fra fiskehandleren igen!

Jeg havde set den lækre tomat-lime sauce i en opskrift på mexicansk fiskeret hos Taste. Serverer du saucen til en stegt fisk, er det lettest, hvis du bruger en fast hvid fisk. Jeg havde dog fundet et godt tilbud på mørksej, som er lidt ‘løsere i kødet’, så der skal man være ret forsigtig, når man steger den. Du kan selvfølgelig også vælge at tilberede fisken i ovnen (så skal den have 15-20 minutter ved 180 grader – afhængig af hvor tyk den er).

Fisk i tomat-lime sauce

2 personer

ca. 300 g lys fisk
rapsolie til stegning
ca. 3 dl tomat passata
1-2 tsk stærk chili – enten pulver eller sauce
saften fra en frisk, stor lime
1-2 spsk hakket frisk koriander
salt og peber

Varm olien op på en stor pande og steg fiskestykkerne et par minutter på hver side ved mediumvarme, indtil den er lige akkurat er gennemstegt. Husk, at du også kan tilberede fisken i ovnen, hvis du er mere tryg ved det. Læg fiskestykkerne på to tallerkner.

Mens fisken steger (eller bliver bagt i ovnen) hælder du tomat passato og chili i en kasserolle. Varm det op. Lad det simrer et par minutter, inden du tilsætter limesaft og koriander. Rør rundt og smag til med salt og peber.

Fordel din tomat-lime sauce ud over fisken og pynt med lidt frisk koriander. Servér din fiskeret sammen med en frisk salat, kogte grøntsager og/eller kogte ris. Eller brød. Hvad du nu har lyst til.

Note: Jeg elsker den syrlige, friske smag, som limesaften giver til denne tomatsauce. Og nu er jeg heldigvis en af dem, der godt kan spise koriander, som også er med til at give saucen et frisk pift. Jeg brugte en ret stærk chilisauce til denne ret, men det er helt op til dig, om du vil have en stærk eller en mere afdæmpet chilismag. Så husk endelig at smage til undervejs, når du tilsætter chilien.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *