Islagkage med hindbær og chokolade
I sidste uge bloggede jeg om en sommerlig islagkage med koldskålsmousse, jordbærmousse og en bund på kammerjunkere, og nu følger jeg op med en islagkage med hindbær, chokolade og Oreos-lakridsbund! Anledningen var atter mindstenevøens fødselsdag, og hvis du undrer dig over, hvorfor kagen er pyntet med knuste Oreos og asparges-broccoli, så var det altså den unge mand selv, der ønskede broccoli! Don’t ask… ungdommen nu til dags… 😛
Jeg tog udgangspunkt i min gamle opskrift på islagkage, men justerede lidt på nogle af målene og brugte lys og mørk chokolade i stedet for hvid chokolade.
Islagkage med hindbær og chokolademousse
10-12 personer
Bund:
300 g Oreos, knuste
2 spsk lakridspulver
75 g blødt smør
Chokolademousse:
150 g lys chokolade
100 g mørk chokolade
1 spsk smør
3 æggeblommer
3½ dl fløde
Hindbærmousse:
450 g hindbær (fra frost, optøede)
6 blade husblas
½ dl vand
1½ dl rørsukker
3½ dl fløde
Bland de knuste Oreos med smørret og bred det ud i en springform, hvis bund er beklædt med bagepapir. Tryk det godt sammen.
Hak chokoladen og smelt det langsomt i en gryde sammen med smørret. Når chokoladen er smeltet, tager du gryden af varmen. Lad det køle af, så det er håndvarmt, og pisk så æggeblommerne i. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i chokoladen. Hæld chokolademoussen ud over bunden og stil springformen i fryseren i mindst fire timer.
Så er det tid til hindbærmoussen. Læg husblassen i blød i iskoldt vand. Varm vand og rørsukker op i en gryde, indtil sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen. Smelt den opblødte husblas i den varme sirup. Blend hindbærrene og tilsæt derefter siruppen, der blendes grundigt sammen med hindbærmassen. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i hindbærmassen.
Hæld hindbærmoussen ud i springformen og sæt den i fryseren i mindst fire timer.
Note: En indbydende islagkage med hindbær, chokolade og masser af smag! Denne islagkage er en anelse tungere i smagen og vil derfor også fungere fint som dessert om efteråret – men altså – islagkager kan jo spises året rundt, så bare slå dig løs!