Halloweenbrød med kranier

Halloweenbrød med kranier

Jeg har lavet Halloweenbrød med kranier, for så slår jeg to fluer med ét smæk – jeg laver en benspændsret OG jeg får lavet noget sjov mad i anledning af Halloween.

Jeg faldt over et sjovt Halloweenbrød med kranier hos Ghoul At Heart (elsker navnet!), hvor jeg så tricket med at snitte champignons til, så de ligner små kranier. Det kunne jeg naturligvis ikke stå for, så det skulle jeg også prøve.

Det tog mig lidt tid at få fat på blæksprutteblæk, men har du sort fondantfarve, så vil jeg vove at påstå, at du også kan bruge det til at farve retten med. Jeg skulle dog under alle omstændigheder bruge blæksprutteblæk til en anden ret, så det var også oplagt at bruge i dette Halloweenbrød med kranier.

Jeg freestylede ud fra den oprindelige opskrift, og resultatet blev således. Jeg valgte at tilføje lidt soyasauce for at få kranierne til at se mere ‘hengemte’ ud (!), men hvis du ønsker, at de skal være lysere, så undlader du blot dette.

Halloweenbrød med kranier

2 personer

1½ dl koldt vand
½ tsk blæksprutteblæk (kan erstattes med sort fondantfarve)
5 g gær
½ tsk salt
2 spsk rapsolie
3-3½ dl hvedemel

Topping:
3-4 spsk hjemmelavet basilikumpesto
200-250 g champignons – gerne så små som muligt
2 små porrer, fintsnittede
2-3 spsk smør til stegning
lidt salt
evt. ½ tsk chiliflager

Jeg valgte at lave dejen aftenen før, at jeg skulle bruge den (så jeg kunne bage mit Halloweenbrød så snart, at jeg kom hjem fra arbejde). Du kan dog forkorte tilberedningstiden ved at brueg håndvarmt vand og mere gær.

Rør vand og blæksprutteblæk sammen, inden du rører gæren i. Tilsæt rapsolie og salt og rør det sammen, inden du tilsætter det meste af melet. Rør det godt sammen og tilsæt mere af melet under æltning. Sørg for at ælte det grundigt sammen – 5-10 minutter – inden du lægger dejen i en frostpose, som du lægger i køleskabet til næste aften (husk, at posen ikke skal lukkes stramt til, men at dejen skal have plads til at udvide sig).

Næste aften tager du posen med dej ud. Del den i to lige store klumper og rul dem ud til aflange plader på et meldrysset køkkenbord. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade og lad dem efterhæve, mens du tilbereder fyldet.

svampekranier, svampe-kranier, kranier af svampe, champignon kranier, halloween-kranier, halloween-svampe, champignons

Er de ikke nuttede?

Rens svampene. Tag et sugerør (har du som jeg gemt nogle plastiksugerør fra gamle dage, så er de ret gode til formålet – ellers brug metalsugerør) og brug det til at udstikke øjne på begge sider af en champignon. Brug en lille spids kniv til at skære ‘tænder’ og ‘næse’ på hver side af svampekraniet, inden du halverer det, så du har to halvdele af en svamp – hver med et dødningeansigt på.

Smelt smør på panden. Tilføj evt. soyasauce. Steg svampene ved lav varme i nogle minutter, indtil de bliver mere møre. Tag dem af og tilsæt så porrerne til panden. Steg dem også ved lav varme, indtil de bliver bløde.

Smør de to dejstykker med hjemmelavet pesto (brug IKKE pestoglas fra supermarkedet, de er rædsomme!) og fordel eventuelt lidt chiliflager på, hvis aftensmaden gerne må varme lidt ekstra. Top dem med stegte porrer og stegte svampe.

Sæt bagepladen i en forvarmet ovn på 230 grader og bag dit Halloweenbrød i 10-12 minutter.

Servér det, som det er – evt. med lidt salat ved siden af.

Note: Jeg synes, at det er en sjov og skør servering, som vil more børn og barnlige sjæle. Du kan naturligvis lave alle mulige varianter, men jeg kan godt lide det mørke og utraditionelle brød som base for retten.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *