Grøn kyllingegryde

Grøn kyllingegryde

Her til aften fik vi denne sommerlige ret, og selvom vejret i dag virkelig har vist sig fra den ustabile side og har budt på blæst, hagl og regn, så kunne vi alligevel nyde denne ret, mens solen skinnede.

Inspirationen til retten har jeg fundet i majnummeret af ‘Spis Bedre’, hvor jeg faldt over et smukt billede af en ret med masser af grønt i. Der stod tilmed, at den tog 30 minutter at tilberede, og så passer den jo perfekt i denne måneds benspænd. Det er dog en sandhed med modifikationer, for jeg nåede det kun lige akkurat, og jeg lavede endda en væsentlig mindre portion end den, der er beskrevet i bladet.

Jeg brugte mindre kød, almindelige løg i stedet for skalotteløg, flere asparges, mere dild og fennikelfrø, undlod kørvel og tilføjede friske ærteskud.

Er du klar? Hold på hat og briller, for her går det stærkt!

Grøn kyllingegryde for 2-3 personer

Sæt en dyb pande på komfuret, hæld lidt olivenolie og skru op for varmen. Mens panden varmer op, piller du et mellemstort løg og hakker det i små tern. Hæld løgternene i panden og svits dem ved relativ høj varme. Mens løgternene svitses, tager du to kyllingefileter og skær dem dem i mundrette stykker. Hæld dem straks på panden og vend dem i løgene.

Mens kyllingestykkerne bruner, skræller du en stor gulerod og skærer den i tynde stave. Har du adgang til et lille bundt små og fine gulerødder, så brug dem i stede. Hæld gulerodsstavene, 1½ dl hvidvin samt 1 tsk fennikelfrø i retten, når kyllingestykkerne er brunet, rør godt rundt og læg låg på retten. Lad den simre i ti minutter. Hvis kødet ikke er færdigbrunet, når du har skåret gulerodsstavene, kan du bruge tiden på at knække ‘fødderne’ af 250 g grønne asparges, lægge ‘fødderne’ fra og knække resten af aspargesene i stykker på 2-3 cm. Hæld asparges i en ildfast skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå og trække i det varme vand.

Sæt en lille gryde over med vand – husk at lægge låg på, så vandet hurtigere varmes op. Når vandet er bragt i kog, hælder du ris og lidt salt i, lægger låg på, skruer ned for varmen og lader risene passe sig selv.

Hak 2 spsk dild og put dem i et højt, smalt bæger, der passer til din stavblender. Har du ikke en stavblender, kan du også putte dem i en almindelig blender. Put en stor håndfuld frisk basilikum i.

Når kyllingeblandingen har simret i ti minutter, tager du kylling og grøntsager op med en grydeske. Hæld 1½ dl fløde i væden på panden, rør godt rundt og lad det simre i fire-fem minutter. Pluk imens en håndfuld friske ærteskud. Hæld 1 dl af flødeblandingen ned til dilden og basilikummen og blend det grundigt. Hæld det tilbage på panden, rør rundt og vend kyllingestykker + grøntsager + friske ærteskud + 1 tsk friskreven skal fra en øko-citron i retten. Jeg syntes, retten trængte til lidt mere væde, så jeg vendte 2-3 spsk sød hvidvin i retten, inden jeg smagte den til med salt.

Servér med det samme sammen med de kogte ris.

Tilberedningstid: 30 minutter!

Note: Jeg nåede det kun lige akkurat, og det var udelukkende, fordi jeg er ret køkkenvant og kunne skære et par hjørner under tilberedningen. Men det var ‘kampen’ værd, for det er en smuk, forholdsvis sund og indbydende ret. En rigtig forårs-/sommerret!



13 thoughts on “Grøn kyllingegryde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *