Kylling og rodfrugter i römertopf

Kylling og rodfrugter i römertopf

Nu er det ikke nyt at tilberede mad i römertopf – det har jeg gjort før – men denne gang blev det til kylling og rodfrugter, hvor jeg fik brugt resterne af de rodfrugter, jeg havde på lager. Jeg havde fundet en økokylling frem fra fryseren – de sidste par måneder har jeg hamstret, hver gang de har været på tilbud i supermarkederne, så nu var det efterhånden på tide at få brugt lidt af lageret.

Når kyllingen tilberedes sammen med grøntsagerne, så vil saften og kraften fra kødet også give smag til grøntsagerne. Du kan vælge, at servere dem, som de er, eller eventuelt at blende dem til en grøntsagssauce bagefter.

Kylling og rodfrugter i römertopf

4 personer

1 økokylling 1,3 kg
3-4 gulerødder, skrællede
3-4 pastinakker, skrællede
6-8 fed hvidløg
1 pilsner
timian og laurbærblade
salt
olie

spidskål

Sæt römertopfen i blød i koldt vand i ti minutter. Gnub kyllingen grundigt med salt. Skær grøntsagerne i grove stykker og læg dem i bunden af römertopfen. Pil hvidløgene og læg dem i römertopfen. Hæld pilsneren over og tilsæt lidt timian samt et par laurbærblade. Læg kyllingen oven på og pres den lidt med i fadet. Læg låget på og sæt den i en kold ovn. Skru temperaturen op på 200 grader og lad den stege i 2 timer uden at kigge til den.

Tag låget af og pensl kyllingen med rapsolie. Drys evt. en smule salt på og lad kyllingen stege et kvarters tid uden låg på. Servér din kylling og rodfrugter sammen med fintsnittet spidskål.

Note: Kyllingen bliver mør som smør af sådan en behandling, og retten kan jo varieres i det uendelige alt afhængig af, hvilke grøntsager og krydderier du har på lager. Jeg fik samtidig udryddet en pilsner, vi havde i overskud fra en fest (pilsnere er den kedeligste øl i min verden), så det var en rigtig reste-ret – eller Stop Spild af Mad, som det hedder nutildags.



13 thoughts on “Kylling og rodfrugter i römertopf”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.