Græskarmarmelade

Græskarmarmelade

Nu er der græskarmarmelade i køleskabet! Jeg fik nemlig lyst til at teste, om græskar også kan bruges til marmelade, og jeg endte med et ganske godt resultat. Så svaret er ja! Nu er der noget spændende til ostemadderne den kommende tid. Ooog jeg fik endnu en ret, hvor jeg kunne bruge kardemomme!

Jeg brugte hokkaido-græskar til denne græskarmarmelade, men du kan principielt set godt bruge andre slags græskar. Derudover tilsatte jeg lidt citronsaft til sidst for at give den en smule syrlighed, så den ikke blev for sød. Det er naturligvis en smagssag, og kan du godt lide en ret sød smag, så vil jeg foreslå dig at smage til med lidt Cointreau, der også vil klæde marmeladen ganske godt. Men kun lidt – ellers tager Cointreau let over i forhold til græskarsmagen.

Græskarmarmelade

1 mellemstort sylteglas

200 g hokkaido-græskar uden indmad
1 dl vand til kogning
1½-2 rørsukker
3 kardemommekapsler
1 tsk vaniljesukker
½ tsk stødt ingefær
1-2 spsk citronsaft
evt. 1 spsk Cointreau

Vask græskarret og skær det i små tern – du behøver ikke at skrælle det. Læg ternene i en gryde og tilsæt vand. Lad det småkoge i ca. ti minutter. Tilsæt sukker og krydderier og lad det simre videre i ti minutter.

Tag gryden af varmen og sørg for at fiske kardemommekapslerne op med en ske. Blend derefter grydens indhold – du behøver ikke at blende den til en ensartet masse. Jeg lod nogle små tern være, så marmeladen også fik lidt struktur. Men igen – det er helt op til dig, og hvordan du foretrækker marmelade.

Sæt gryden tilbage på komfuret og lad din græskarmarmelade simre videre, indtil den får en lidt fastere konsistens (vær opmærksom på, at din græskarmarmelade under alle omstændigheder vil blive lidt fastere, når den er afkølet). Smag til med citronsaft og/eller Cointreau.

Hæld din græskarmarmelade på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet.

Note: Jeg synes, at denne græskarmarmelade har en fin og mild græskarsmag lidt hint af kardemomme og vanilje. Og så er den jo simpelthen så smuk med sin orange farve.

Får du også lyst til at sylte græskar? Så tjek min opskrift på syltede græskar med vanilje.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *